Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Prema izvorima iz same industrije koje prenosi internet stranica DigiTimes, kineska kompanija Huawei u skoroj budućnosti planira u svojoj zemlji, ali i SAD-u otvori nove istraživačke centre.

To je deo plana kineske kompanije za skori službeni ulazak na brzorastuće tržište koje obuhvata virtuelnu stvarnost, poboljšanu stvarnost i takozvanu pomešanu stvarnost (Mixed Reality ili MR).

Također, kompanija planira da intenzivira svoje prisustvo na tržištu novih 5G mreže čija testiranja započinju iduće godine, dok se njihova komercijalizacija očekuje tokom 2020. godine.

Uz otvaranje novih centara ide i zapošljavanje određenog broja stručnjaka za 802.11ax Wi-Fi mreže, 5G mreže, cloud računarstvo, IoT uređaje, veštačku inteligenciju…

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Brexit bi mogao da izazove poremećaje na poljoprivrednom tržištu EU
Next NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto

You might also like

Kompanije

Forbes objavio listu najvećih svetskih javnih kompanija

Na prvih pet mesta ovogodišnje Forbesove liste najuspešnijih i najvećih javnih kompanija u svetu našle su se tri firme iz Kine i dve iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Kompanije

Ikea dobila upotrebnu dozvolu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je upotrebnu dozvolu na regulaciji Zavojničke reke i Gleđevačkog potoka, mestu na kojem je građena nova robna kuća kompanije “Ikea”.

Kompanije

Donald Trump: Porez za korporacije biće 15 odsto niži

Predsednik SAD Donald Trump nagovestio je da će možda hteti da pregovara o promeni poreske stope za korporacije i da bi ona mogla da iznosi 22 umesto 20 odsto.