Wall Street: Indeksi nastavljaju sa padom drugi dan zaredom

Wall Street: Indeksi nastavljaju sa padom drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija blago pale, drugi dan zaredom, jer su ulagači oprezni uoči nekoliko važnih političkih i ekonomskih događaja, koji bi mogli osetno uticati na tržište.

Dow Jones oslabio je 0,23 odsto, na 21.136 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,28 odsto, na 2.429 bodova, a Nasdaq indeks 0,33 odsto, na 6.275 bodova.

Na Wall Streetu se i juče, drugi dan zaredom, trgovalo oprezno jer ulagači nisu voljni znatnije menjati pozicije uoči nekoliko političkih događaja koji bi mogli osetno uticati na tržište.

U četvrtak se u Britaniji održavaju parlamentarni izbori, a neke ankete pokazuju da bi konzervativci premijerke Therese May mogli povećati svoju većinu u parlamentu, dok druge najavljuju tesan rezultat izbora.

U četvrtak će se, takođe, održati sednica čelnika Evropske centralne banke (ECB), pa ulagači čekaju njihov osvrt na situaciju u ekonomiji evrozone i monetarnu politiku.

U Washingtonu će pred Senatom svedočiti bivši direktor FBI-a James Comey koji je svojedvremeno pokrenuo istragu o mogućim vezama između izborne kampanje predsednika Donalda Trumpa i Rusije, a Trump ga je u maju razrešio dužnosti.

Mediji pišu da Comey planira svedočiti o njegovom razgovoru s Trumpom u kojemu ga je predsednik zatražio da odbaci istragu o savetniku za nacionalnu sigurnost Mikeu Flynnu, kojeg je Trump otpustio kada se saznalo za njegove razgovore s ruskim zvaničnicima.

“Ima puno događaja u četvrtak, pa očekujem nesigurnost na tržištima krajem nedelje. Morate se pozicionirati za svaki mogući ishod, pa ćete deo uloga povući sa stola”, kaže Anthony Conroy, predsednik u firmi Abel Noser.

Među najvećim gubitnicama bila je juče akcija Macy′sa, s padom cene za više od 8 odsto, nakon što je taj trgovački lanac upozorio ulagače da bi mu marže mogle dodatno pasti.

To je pritisnulo celi trgovački sektor, pa su cene akcija Walmarta, Searsa, Nordstroma i J.C. Penneya pale između 1,7 i 4,1 odsto.

I na evropskim berzama cene akcija juče su pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,01 odsto, na 7.524 boda, dok je frankfurtski DAX skliznuo 1,04 odsto, na 12.690 bodova, a pariski CAC 0,73 odsto, na 5.269 bodova.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Srednji kurs dinara 122,2839
Next Koliko se zaista isplati proizvodnja lešnika u Srbiji?

You might also like

Berza

Azijske berze nastavljaju svoj pad drugi dan zaredom

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale drugi dan zaredom, dok je dolar pod pritiskom jer raste nesigurnost po pitanju sudbine američkog predsednika Donalda Trumpa nakon optužbi da

Berza

Beogradska berza: NIS konačno na zelenoj teritoriji

Domaće tržište akcija danas je registrovalo lagani rast vrednosti, a trgovanje je obeležila činjenica da se Naftna industrija Srbije (NIIS) konačno našla na pozitivnoj teritoriji u tekućoj godini.

Berza

Dinar oslabio, u utorak 122,81 dinara za evro

Vrednost dinara je oslabila 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 122,8144 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.