Intersport u Srbiji beleži rast prodaje od preko 20 odsto godišnje

Intersport u Srbiji beleži rast prodaje od preko 20 odsto godišnje

Intersport Srbija tokom 2016. godine zabeležio je rast prometa od 20 odsto, a u narednim godinama se očekuje da se trend rasta prodaje nastavi.

Grupa Intersport ISI, sa sedištem u Sloveniji čiji je deo Intersport Srbija, prisutna je u regionu od 1999. godine. Do kraja 2016. bila je deo Merkatora, a potom je, sa novom poslovnom strategijom prodata globalnoj kompaniji Enterprise Investors, privatnom investicionom fondu, koji je u centralnoj i istočnoj Evropi prisutan od 1990. godine i koji je dosad investirao u skoro 140 kompanija, što je više od svih ostalih fondova u toj regiji.

Sa promenom vlasnika i novim pristupom tržištu, novo poslovno poglavlje startovalo je prema očekivanim pozitivnim poslovnim rezultatima, pa je promet u regionu u 2016. godini premašio 100 miliona evra. Intersport Srbija beleži u ovoj godini rast prometa od 20 odsto, a u narednim godinama se očekuje da se trend rasta prodaje nastavi.

Sa više od 5.500 prodajnih mesta u 46 zemalja, globalna korporacija Intersport je na svetskom tržištu vodeća maloprodajna mreža sportske opreme, odeće i obuće, a kao internacionalna kompanija, ona uspešno funkcioniše na lokalnom nivou.

U zemljama bivše Jugoslavije: Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori ovaj brend ima 108 maloprodajnih objekata i skoro 1000 zaposlenih, a uz to ima još 13 prodavnica sa franšiznim partnerima. U ponudi su zastupljeni svi najveći brendovi sportske opreme za različite sportske kategorije zastupljene na ovom tržištu. Sa sedištem u Sloveniji, Grupa Intersport ISI podržava širenje maloprodajnih objekata širom Balkana, sa ciljem da se kvalitet, trendovi i iskustva svetskog brenda primene na ceo region.

Prva Intersport prodavnica u Srbiji otvorena je 2002. godine, i od tada se širi prodajna mreža, koja danas broji 15 prodavnica, sa ukupno 172 zaposlenih i 10.000 m2 prodajnih površina. Na našem maloprodajnom tržištu, Intersport postepeno dobija prednost i pozicionira se u samom vrhu prodavnica sportskih brendova, sa fokusom na opremu za planinarenje, trčanje, fudbal, fitnes, biciklizam, plivanje i kampovanje, kao i sa ponudom globalnih i ekskluzivnih brendova. Do 2020. godine u planu je otvaranje još 15 novih prodavnica, a time i oko 80 novih radnih mesta.

Mr Mateja Jesenek, direktorka Intersport ISI grupe, naglasila je da je sa novim vlasnikom Grupa Intersport ISI dobila novi razvojni potencijal. Enterprise Investors kao vlasnik daje svu neophodnu podršku, neguje razvoj lokalnog brenda i veruje u vrednost iskusnog lokalnog menadžmenta, što je bilo presudno u procesu odlučivanja prilikom kupovine.

– Sa novim vlasnikom Intersportu su se otvorile nove mogućnosti, a naši kupci time dobijaju sve što im je potrebno za kvalitetno i uspešno bavljenje sportom. Intersport je u našem regionu prvi sportski trgovinski lanac, a naša nova organizacija sa sedištem u Sloveniji, već donosi pozitivne promene na poslovnom i organizacionom planu. Iako je promena vlasništva i odvajanje od matične kompanije bio zahtevan proces, u 2017. očekujemo pozitivne rezultate i rast poslovanja. Posebno u Srbiji očekujemo intenzivno širenje brenda, što će se realizovati razvojem savremene maloprodajne mreže, a to će doprineti brzom rastu udela na tržištu sportske opreme u Srbiji – izjavila je mr Mateja Jesenek.

Krajem 2017. godine Intersport Srbija kupcima će još više približiti asortiman kvalitetne sportske opreme, savremenom digitalnom ponudom.

– Intersport Srbija je ove godine proslavio 15 godina uspešnog poslovanja i iza sebe imamo 15 otvorenih prodavnica. Naše tržište ima veliki potencijal za razvoj sportskog brenda kao što je Intersport, tako da je na prvom mestu širenje maloprodajne mreže, što znači i otvaranje novih radnih mesta – istakao je Branko Mirković, direktor lokalnog društva INTERSPORT Srbija.

– Strategija razvoja Intersporta, kao najjačeg brenda ove vrste u regionu, usmerena je na uvođenje novih lokacija maloprodajnih objekata koji izlaze iz koncepta trgovačkih lanaca i postepeno uvođenje online kupovine, što predstavlja dobar potencijal za rast i povoljno okruženje iz koga proističu dobri poslovni rezultati – dodao je Mirković.

Još jedna novost u poslovanju podrazumeva i razvijanje franšize The Athlete’s Foot, koju je međunarodna korporacija otkupila 2012. godine i koja se od tada intenzivno razvija na svim kontinentima. Nova ponuda za sve, koji u sportu traže i posebni modni stil će tržištu u regionu ponuditi nove trendove i privući veći broj, pre svega, mlađih kupaca. Ovaj novi brend specijalizovane obuće je već prisutan u 26 zemalja i ostvaruje značajan porast profita, što se očekuje i u regionu, prvo u Sloveniji i Hrvatskoj, a potom i u ostalim zemljama u regionu.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Evropske berze nastavljaju pad treći dan zaredom
Next Španija konačno bliže cilju Evropske centralne banke

You might also like

Kompanije

Delta se širi u hotelijerstvu, poljoprivredni biznis kotira na berzi

Kompanija Delta holding otkrila je namere o kupovini i gradnji novih hotela u regionu.

Prehrambena industrija

KFC zatvara restorane u Britaniji i Irskoj zbog nestašice piletine

Američki lanac restorana brze hrane “Kentucky Fried Chicken” (KFC) morao je da zatvori više od 900 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj zbog nestašice piletine koja mu je glavna sirovina.

Kompanije

McDonald’s: Otvaramo 5.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji

McDonald’s će u Britaniji do kraja 2017. godine otvoriti više od 5.000 radnih mesta, uprkos ekonomskim neizvesnostima koje su usledile posle glasanja za Brexit, saopšteno je iz te kompanije.