Snap preuzeo Placed

Snap preuzeo Placed

Snap, kompanija vlasnica Snapchata, u protekloj je četvrtini izgubila 2,2 milijarde dolara.

Ipak, mlada firma nastavlja da gradi svoj model poslovanja koji uključuje, čini se, i pomalo čudno oglašavanje.

Naime, Snap je kupio startup kompaniju Placed koja je fokusirana na merenje i određivanje lokacija korisnika kako bi mobilno oglašavanje postalo efektivnije.

Iako je Snap do sada koristio slične alate, kao što je praćenje online i “žive” kupovine svojih korisnika. Ono što Placed nudi jeste analiza kroz treće aplikacije poput Facebooka, Instagrama i internet stranica.

Lociranje je jako bitno jer Snap onda može još efektivnije prodati prostor za marketing, a na osnovu toga šta određeni korisnik voli posećivati. Recimo, 80 posto fotografija na Snapchatu nastaje u restoranima.

Kao većina drugih predstavnika sveta društvenih mreža, Snap zarađuje kroz naplaćivanje prostora oglašivačima, a sa Placedom pokušaće da parira gospodarima internet marketinga – Googleu i Facebooku.

Izvor: GdeInvestirati/Klix.ba
Previous Srbija šesta u Evropi po broju novih radnih mesta zahvaljujući investicijama
Next Posle Amazona i akcije Alphabeta prešle 1.000 dolara

You might also like

Banke i finansije

Majska štednja građana Srbije 8,8 milijardi evra

U poslovnim bankama ukupna štednja građana Srbije u maju iznosila je 1.089 milijardi dinara, što je oko 8,8 milijardi evra po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Kompanije

Halkbank: Snažan rast profitabilnosti u prva tri meseca 2017.

Beogradski Halkbank objavio je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji pokazuju snažan rast profitabilnosti u osnovnom poslovnom području.

Telekomunikacije

Nokia potpisala ugovor vredan 1,46 milijardi evra

Finski gigant Nokia ugovorila je posao vredan 1,36 milijardi evra sa kineskom kompanijom China Mobile o kreiranju “mreže u oblaku” za kineskog operatera.