Nova prodaja imovine preduzeća Termoelektro

Nova prodaja imovine preduzeća Termoelektro

Stečajni upravnik preduzeća Termoelektro d.o.o. iz Beograda ogasio je prodaju udela, nepokretne i pokretne imovine preduzeća javnim nadmetanjem.

Među oglašenom imovinom su dve proizvodne hale, ugljara i zgrada kotlarnice, čija je ukupna početna cena oko 68,8 miliona dinara.

Na prodaju su i putnička i teretna vozila, dva mostna krana, računari i kompjuterska oprema, kao i udeo u od 49% osnovnog kapitala u preduzeću Termoelektro Power.

Celokupan spisak oglašene imovine, početne cene i detalji u vezi sa njenom prodajom nalaze se u tenderskoj dokumentaciji.

Javno nadmetanje održaće se 6. jula 2017. godine od 10 časova u prostorijama stečajnog upravnika u Beogradu, na adresi Ulica uralska 9.

Ovo preduzeće osnovano je još 1948. godine, a njegovi radnici nekada su bili angažovani na mnogim renomiranim projektima širom Evrope i u Srbiji. Njihova delatnost bila je inženjering, izgradnja, održavanje, remont i revitalizacija energetskih i industrijskih objekata.

Privatizovano je 2008, a u stečaj je otišlo u martu 2014. Radnici su, te godine, predlagali jedinstven plan reorganizacije, kojim je bila predviđena konverzija potraživanja poverilaca u kapital firme, kako bi izašli iz stečaja.

Tokom proteklih godina, oglašavana je prodaja različite imovine i udela. Jedna od poslednjih transakcija, jeste prodaja udela od 5% u preduzeću Termoelektro Brčko, u februaru 2017. Taj udeo prodat je Stjepanović Iliji, za 3,9 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Svetska banka povećala procenu rasta Srbije
Next Pariz širi ruke finansijskim institucijama koje beže iz Londona

You might also like

Saobraćaj

Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka je ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom konzorcijumu Fraport na period od 40 godina, saopšteno je iz grčke Agencije za privatizaciju.

Najvažnije vesti

Filipinska kompanija “IMI” gradi pogon za proizvodnju auto delova u Niškoj banji

Filipinska kompanija IMI najavila je da će narednog mececa započeti izgradnju pogona za proizvodnju auto delova na lokaciji “Lozni kalem” u Niškoj banji.

Saobraćaj

Stranci zbog neplaćenih kazni za parkiranje duguju milion evra

Beogradskom Parking servisu za neplaćeno parkiranje stranci duguju milione, pa su čak angažovali advokate da naplati potraživanja.