Rasim Ljajić otvorio poslovnu konferenciju „Srbija-Kina“

Rasim Ljajić otvorio poslovnu konferenciju „Srbija-Kina“

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i guverner kineske provincije Šansi Hu Heping otvorili su danas poslovnu konferenciju “Srbija-Kina, investicije, trgovina i turizam”, koja se održava drugog dana Međunarodnog sajma “Put svile 2017.” u Sijanu, u Kini.

Na konferenciji je rečeno da je Srbija u prva četiri meseca ove godine zabeležila porast od 260 odsto dolazaka turista iz Kine zbog dobro osmišljene kampanje za promociju turizma na kineskom tržištu, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na poslovnom forumu susrelo se više od 100 privrednika iz provincije Šansi i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Glavne teme poslovne konferencije bile su unapređenje bilateralne trgovinske saradnje, kao i razmatranje mogućnosti za privlačenja većeg broja kineskih turista u Srbiju.

Dogovoreno je i održavanje poslovnog foruma za privrednike iz provincije Šansi u Kragujevcu.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Svetske berze: Akcije na Wall Streetu i evropskim berzama dostigle rekordne nivoe
Next Kupci sve više zainteresovani za pametne zgrade

You might also like

Tema dana

Vučić i Cipras: Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Grčke ojačati boljim ekonomskim odnosima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što nije priznala Kosovo, ali je naglasio da prijateljstvo

Društvo

Samsung predviđa budućnost televizije

„Televizija i virtuelna realnost uskoro će se spojiti i stvoriti ceo spektar iskustava koja do sada niko nikada nije ni zamislio“, rekao je Tim Webber, Oskarovac i glavni kreativni direktor

Društvo

Velike novine u beogradskim garažama

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da uskoro počinje dogradnja i rekonstrukcija tri beogradske garaže.