Makedonija: Uprkos političkoj krizi, investicije 105,7 miliona evra

Makedonija: Uprkos političkoj krizi, investicije 105,7 miliona evra

U prvom kvartalu, uprkos do sada najvećoj političkoj krizi u Makedoniji, strane investicije dostigle su 105,7 miliona evra, a odliv iz zemlje iznosi 65 miliona evra.

Prema podacima koje je objavila Narodna banka Makedonije, u prva tri meseca najveće investicije stigle su sa Bermudskih ostrva – više od 12 miliona evra, Austrije gotovo 10 i Luksemburga više od 6 miliona evra.

Najveći odliv zabeležen je ka Velikoj Britaniji.

U prvom kvartalu investirali su njemačka kompanija za proizvodnju sedišta za autobuse “Franc Kil”, koja je otvorila pogon u Želinu, američka kompanija NISK otvorila je pogon za proizvodnju ulja od kanabisa u Ohridu, dok je druga američka kompanija iz oblasti medicine uložila osam miliona evra u fabriku u Krivogaštanima.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Vladimir Putin ukinuo niz ekonomskih sankcija prema Turskoj
Next Evropska Unija do 2020. uvodi besplatan Wi-Fi

You might also like

Makroekonomija

Poslovna aktivnost evrozone najbrža od početka 2011. godine

Poslovna aktivnost evrozone u septembru beleži mnogo jači rast nego što se očekivalo, podržana pre svega industrijskom proizvodnjom koja beleži najjači mesec još od početka 2011. godine, pokazuju podaci objavljenog

Makroekonomija

Argentina prodala 100-godišnje obveznice za 2,75 milijardi dolara

Vlada u Buenos Ajresu prodala je obveznice za 2,75 milijardi dolara, koje možda neće morati da otplati do 2117. godine, navodi njujorška agencija “Bloomberg”.

Makroekonomija

Ekonomski rast BiH usporio na 2 odsto u 2016.

Ekonomski rast u Bosni i Hercegovini usporio je na 2,0% u 2016. godini nakon 3,0% prethodne godine, procene su Agencije za statistiku BiH.