Poreznici zatvorili sve kockarnice “Aleksandar”

Poreznici zatvorili sve kockarnice “Aleksandar”

Poreznici su zatvorili sve objekte slot-kluba “Aleksandar” zbog isteka dozvole za rad, ali i drugih utvrđenih nepravilnosti. 

Katanac na vrata, osim “Aleksandra”, koji je u vlasništvu Milorada Majkića, moralo je privremeno da stavi još nekoliko priređivača igara na sreću, jer nisu blagovremeno zatražili papire za licencu.

Problem je, navodi beogradski dnevnik, nepoštovanje zakonske obaveze da se zahtev za obnavljanje dozvole podnese šest meseci pre isteka roka na koji je izdata prethodna.

U slučaju slot-klubova “Aleksandar”, problem je, pored licence, i netransparentno poslovanje, jer je kontrolom u Majkićevim objektima utvrđeno da je bilo i tokova novca koji nisu legalno prijavljivani, kao i da je jedan deo zaposlenih radio na crno, piše Blic.

Pored toga, dodaje se, nađen je i broj aparata koji nisu prijavljeni, što je veliki prekršaj.

“Drugim rečima, postoje indicije da se jedan deo poslova obavljao na crno i da nisu poštovane sve odredbe Zakona o porezu”, zaključuje ovaj list.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug, Blic
Previous Ferrero Rocher traži partnere za proizvodnju lešnika u Banatu
Next Koji deo CV-ja poslodavci prvo pogledaju?

You might also like

Transport

EasyJet od leta 2018. triput nedeljno od Beograda do Bazela

Britanska niskotarifna aviokompanija easyJet uspostaviće, tokom letnjeg reda letenja za 2018. godinu, direktne letove sa beogradskog aerodroma ka Bazelu, saopštio je Aerodrom Nikola Tesla.

Kompanije

Erste Card Club prostao novi vlasnik Diners Club International u Srbiji

Erste Card Club sa sedištem u Zagrebu preuzeo je franšizu kartičarske kuće Diners Club International u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Trgovina

Tržište pametnih telefona u fazi usporavanja, rast samo u zemljama u razvoju

Očekuje se da će globalno tržište pametnih telefona značajno usporiti u narednih nekoliko godina. Uprkos rekordnom kvartalu, 2015 je poslednja godina u kojoj će isporuke telefona ostvariti dvocifren rast.