Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Prihodi od prodaje dostigli su 1,06 milijardi USD, što je pad 11,2% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je samo prodaja u Americi skliznula 18% na 721 milion USD. Prodaja u postojećim prodavnicama, ne računajući novootvorene radnje, pala je za 14,1%, što je više od procene analitičara okupljenih oko FactSet-a.

Registrovan je gubitak od 26,8 miliona USD, odnosno 17 centi po akciji, u poređenju sa ostvarenih 177 miliona USD profita, odnosno 98 centi po akciji, u istom kvartalu prošle godine. Isključujući jednokratne efekte, zabeležena je dobit po akciji od 73 centa. Posmatrajući rezultat ostvaren u celoj 2017. fiskalnoj godini, koja je završena 31. marta, ostvareno je 4,49 milijardi USD prihoda, kao i neto dobit od 552,5 miliona USD, odnosno 3,29 USD po akciji.

Kompanija planira zatvaranje između 100 i 125 prodavnica u naredne dve godine, dok se za sledeći kvartal, koji se završava u julu, procenjuje da će biti realizovano 910-930 miliona USD prihoda, dok se profit u celoj 2018. godini očekuje na nivou od 4,25 milijardi USD. Takođe, najavljen je i otkup sopstvenih akcija u visini od 1 milijarde USD.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Evropske berze: Akcije porasle, FTSE indeks blizu rekorda
Next Evropljani polako okreću leđa dizelašima

You might also like

Kompanije

APR prihvatila zahtev za brisanje Andreja Vučića kao vlasnika firme Asomakum

Agencija za privredne registre (APR) je prihvatila zahtev advokata Zorana Jakovljevića za brisanjem Andreja Vučića kao direktora i vlasnika firme Asomakum, prenela je Televizija N1.

Najvažnije vesti

Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

U petak je menadžment firme Herballife pristao da plati 200 miliona dolara, da promeni način poslovanja, kao i da izmiri potraživanja saveznih regulatora, jer su dovodili ljude u zabludu da će se

Transport

Tesla Motors povlači 53.000 vozila zbog problema s ručnim kočnicama

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobrovoljno sa svetskog tržišta povlači 53.000 vozila S i X modela zbog problema s ručnom kočnicom, a poručio je i da dosad nije dobio izveštaje