Albanci vraćaju pošiljku živinskog mesa u Brazil zbog salmonele

Albanci vraćaju pošiljku živinskog mesa u Brazil zbog salmonele

Albanska agencija za kontrolu hrane saopštila je da će pošiljka živinskog mesa iz Brazila biti vraćena nakon što su testovi otkrili visok nivo salmonele.

Nacionalna prehrambena agencija saopštila je da je 28,6 tona smrznutog mesa koje je uvezla lokalna albanska kompanija zadržano u luci Drač ranije ovog meseca.

U saopštenju se navodi da će “meso biti vraćeno u Brazil” kada carina i lokalna kompanija srede dokumentaciju.

Brazil je glavni izvor živinskog i svinjskog mesa za albanske kompanije.

Brazilski izvoz mesa je u martu privremeno zaustavljen zbog izveštaja da su brazilski inspektori kvaliteta hrane bili podmićeni da puštaju u prodaju meso kome je istekao rok i od tada albanske vlasti strogo testiraju meso koje stiže iz te južnoameričke zemlje.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Google će pratiti transakcije kreditnim i debitnim karticama
Next U ponedeljak 122,77 dinara za evro

You might also like

Transport

Izgradnja naplatne stanice ‘Vrčin’ kod prve robne kuće Ikea

Austrijska firma Strabag sa kooperantima izvodi gradnju naplatne stanice “Vrčin” na mestu gde će se nalaziti prva robna kuća švedske kompanije Ikea.

Kompanije

Huawei: Rast prodaje pametnih telefona tokom prvog kvartala

Kompanija Huawei je prodala tokom prvog kvartala 2017. godine ukupno 34,55 miliona pametnih telefona, ili za 21,6 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Najvažnije vesti

Napred postao većinski vlasnik Energoprojekt holdinga

U juče okončanoj ponudi za preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga (ENHL), akcionari koji poseduju 16,63% od ukupnog broja akcija pozitivno su odgovorili na ponudu Napred Razvoja po ceni od 1.501 RSD