Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Kompanija Voda Voda u vlasništvu Vojina Đorđevića saopštila je danas da je kupila pokretnu i nepokretnu imovinu kompanije Laroucci Voda koja je bankrotirala.

“Time je Voda Voda stekla imovinu koja joj je pripadala do 2008. godine. Vlade Divac preuzeo je kompaniju Voda Vodu od tadašnjeg vlasnika Vojina Đorđevića, i kasnije je preimenovao u Laroucci voda, a preuzimanje je bilo predmet niza sudskih sporova”, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Stečaj i bankrot Laroucci voda usledio je nakon što je ustanovljeno da je ova kompanija u dugovima koji su oko 400 miliona dinara.

Kako se dodaje, Vojin Đorđević, koji je kreirao i promovisao brend Voda Voda je, u međuvremenu nedaleko od fabrike koja je ranije bila u posedu Laroucci voda otvorio novu punionicu Voda Vode i obnovio proizvodnju. Kupovinom imovine Laroucci voda koja je bankrotirala, Voda Voda će pored nove punionice biti u posedu imovine koja joj je ranije pripadala, tačnije na zemljištu gde se nalaze dva bunara i šest infrastrukturnih objekata.

Voda Voda iz Banje Vrujci se prodaje u Srbiji i izvozi u osam zemalja – Kuvajt, Singapur, Južnu Koreju, Hong Kong, Sloveniju, Bosnu, Makedoniju i Crnu Goru.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous MMF postavio uslove za novo kreditiranje Ukrajine
Next Efektiva: Oprez pri uzimanju stambenih kredita, u euriboru se krije zamka

You might also like

Kompanije

HP sprema oko 5.000 otkaza

Kompanija Hewlett-Packard (HP) sprema oko 5.000 otkaza kako bi smanjila troškove poslovanja, otkrili su anonimni izvori iz same industrije. 

Kompanije

Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill, koja važi za jednu od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima, čime je obuhvaćena i Srbija.

Kompanije

NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

Na listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju tradicionalno objavljuje Deloitte na osnovu podataka za 18 zemalja srednje Evrope i Ukrajinu, ove godine se nalazi sedam domaćih kompanija što