SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

Američki predsednik Donald Tramp i japanski premijer Šinzo Abe saglasili su se danas da prošire sankcije Severnoj Koreji zbog njenog nastavka razvoja nuklearnog oružja i balističkih raketa, saopštila je Bela kuća.

Predsednik Tramp i premijer Abe dogovorili su se da će njihovi timovi sarađivati da se povećaju sankcije Severnoj Koreji, uključujući identifikovanje i sankcionisanje entiteta koji podržavaju severnokorejske raketne i nuklearne programe – navodi se u saopštenju sa sastanka održanog na Siciliji.

Kako su ranije preneli mediji, Tramp je tokom sastanka sa Abeom ocenio da je Severna Koreja “veliki problem, ali je poručio da će on “biti rešen”.

– To je veliki problem, to je svetski problem i on će biti rešen. U nekom trenutku on će biti rešen. Možete da se kladite na to – rekao je Tramp tokom bilateralnog sastanka sa Abeom u sicilijanskom gradu Taormini.

Tramp je to izjavio uoči samita Grupe Sedam koji se održava na Siciliji, prenele su agencije.

Izvor:Tanjug
Previous Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru
Next Egipatski avioni napali baze ekstremista u Libiji posle napada na Kopte

You might also like

Geopolitika

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Berlinu

Islamska država preuzela je danas odgovornost za teroristički napad u Berlinu u kojem je vozač kamionom uleteo među posetioce božićnog vašara i ubio 12 osoba, prenela je agencija Amak, glasilo

Geopolitika

Japan uputio protest zbog kineskih brodova u spornim vodama Istočnog kineskog mora

Japan je danas pozvao kineske diplomate u znak protesta nakon što se šest brodova kineske obalske straže približilo spornim ostrvima u Istočnom kineskom moru, u pratnji flote od više stotina

Geopolitika

Nagorno Karabah: Azerbejdžan proglasio jednostrani prekid vatre, jermenski zvaničnici tvrde da su sukobi nastavljeni

Azerbejdžan je danas proglasio jednostrani prekid vatre nakon žestokih sukoba sa jermenskim snagama u regionu Nagorno Karabah, ali je zapretio da će uzvratiti ako njegove snage budu napadnute.