Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske izvore.

Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje. Na licu mesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povređene u obližnje bolnice.

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi sazvao je sastanak zvaničnika službi bezbednosti nakon smrtonosnog napada na grupu hrišćana na jugu zemlje, javljaju lokalni mediji.

Hrišćani su u Egiptu sve češće na meti ekstremista. Prošlog meseca je na praznik Cveti izvršeno nekoliko napada na koptske crkve i tom prilikom su poginule 44 osobe. Nakon tih napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, proglašeno je tromesečno vanredno stanje u zemlji.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina
Next SAD i Japan za proširenje sankcija Severnoj Koreji

You might also like

Geopolitika

SAD aktiviraju protivraketni štit u Rumuniji, Moskva osuđuje odluku

Sjedinjene Države će danas u bazi Devesel na jugu Rumunije aktivirati protivraketni štit, koji će činiti deo većeg evropskog kontroverznog raketnog sistema.

Geopolitika

Srbija na zasedanju geoprostorne Komisije UN učestvuje prvi put

Srbija će prvi put imati svog predstavnika na zasedanju Komisije Ujedinjenih Nacija o upravljanju globalnim geoprostornim informacijama od osnivanja tog tela, saopštio je danas Republički geodetski zavod.

Geopolitika

Nove tenzije na Korejskom poluostrvu

Severna Koreja ispalila je u utorak ujutro sa svoje istočne obale u more tri balističke rakete koje imaju domet između 500 i 600 kilometara, objavila je vojska Južne Koreje.