Četvrtina stranih turista u Crnoj Gori su Rusi

Četvrtina stranih turista u Crnoj Gori su Rusi

Skoro četvrtinu stranih turista koji posećuju Crnu Goru čine ruski gosti, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On je dodao da je zadovoljan povratkom turoperatora TUI Rusija na crnogorsko tržište.

On se u petak sastao sa predstavnicima TUI Rusija, koi je nekada bio najveći turoperator u Crnoj Gori. Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, rekao da se broj ruskih turista koji posećuju Crnu Goru povećava iz godine u godinu i da očekuje važan iskorak u pogledu rasta broja turista, s obzirom da su i druge TUI grupe pokazale interesovanje za Crnu Goru, a neke od njih i zakupile hotele na Crnogorskom primorju.

Predstavnici TUI Rusija predstavili su poslovne aktivnosti i potvrdili zainteresovanost turista sa tog tržišta za turističku ponudu Crne Gore.

Crna Gora je, kako su rekli, već par godinama uvršćena u njihovu ponudu, a u narednom periodu planiraju aktivnosti koje bi rezultirale povećanjem broja poseta ruskih turista, naveli su u Ministarstvu.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous BiH: Banke u prvom kvartalu povećale profit za skoro 30 odsto
Next Azijske berze zabeležile rast, dolar i dalje slab

You might also like

Turizam

Počela primena novih pravila kontrole ulasku u EU, verovatno duže zadržavanje na granicama

Na granicama Evropske unije od danas počinje primena novih šengenskih pravila kontrole putnika u cilju sprečavanja bilo kakvih pretnji po unutrašnju sigurnost i javni red država članica EU.

Industrija

Swisslion Takovo otvorio hotel SL Industry u Trebinju

Hotel SL Industry kompanije Swisslion Takovo sinoć je svečano otvorio predsednik poslovnog sistema Rodoljub Drašković, prenosi portal Radio Trebinje.

Najvažnije vesti

U Srbiji sve razvijeniji novi vid zdravstvenog biznisa

Sve rasprostranjeniji medicinski turizam u svetu iznosi više od 100 milijardi dolara, dok u Srbiji u ova oblast nije dovoljno iskorišćena.