Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov…

Italija nudi besplatno samostane, dvorce, imanja, vile, škole, ali ima jedan uslov…

Italija nudi besplatno stare dvorce, samostane, kule, imanja, škole, vile i pansione novim vlasnicima, ali pod jednim uslovom – da te istorijske građevine pretvore u turističke objekte, kao što su hoteli, restorani i bolnice.

Šemu je predstavilo italijansko Ministarstvo za kulturnu baštinu u okviru strateškog plana za razvoj turizma, čime žele ogromno mnoštvo turista koji dolaze svaki dan u Italiju, iz najposećenijih gradova poput Venecije, Firence, Pompeja ili Rima, da namamae u manje poznata i naseljena mesta.

“Naš cilj je da privatne i javne zgrade koje su prazne obnovimo i ponudimo hodočasnicima, planinarima, turistima i biciklistima”, rekao je prema pisanju Telegrapha predstavnik Ministarstva Roberto Reggi. U prvom paketu ponuđene su 103 građevine.

Zainteresovani će morati da predstave plan kako žele da ožive određenu građevinu i kakvu turističku aktivnost će izvoditi u njoj. Ako budu uspešni, oni će jedan od objekata sa popisa dobiti besplatno u najam devet godina, sa mogućnošću obnove za isti period. Oni s najboljim turističkim idejama će jednu od istorijskih građevina dobiti u zakup na 50 godina. Da li jedan čovek može unajmiti više praznih zgrada, nije poznato.

Sve 103 zgrade koje žele pronaći nove privremene vlasnike nalaze se izvan glavnih turističkih ruta. Četrdeset i četiri je smešteno na hodočasničkim ili istorijskim putevima, kao što je slavna Via Appia – jedan od najstarijih rimskih puteva koji povezuje Rim s Brindisijem i Via Francigena – drevna hodočasnička ruta iz Francuske do Rima. Preostalih 59 nekretnina leži na italijanskim biciklističkim trasma.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara
Next Osnovan Nacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom

You might also like

Nekretnine

Kvadrat placa u Australiji za manje od 20 dinara

U najskupljem australijskom gradu, Sidneju, prosečna cena građevinskog zemljišta iznosi 1.000 AUD ( oko 725 EUR) po kvadratu, a u Pertu, drugom najskupljem, kvadrat košta u proseku oko 700 AUD.

Turizam

Divčibare dobijaju zabavni park i biciklističke staze, projekat vredan 10 miliona dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 10 miliona dinara finansiraće projekat sa kojim je konkurisala Turistička organizacija Valjevo, koji se odnosi na unapređenje turističke infrastrukture na Divčibarama, piše portal Kolubarske.

Lifestyle

Prašuma unutar hotela u Dubaiju

Gradovi kao što je Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nisu ni postojali pre petnaestak godina. Arhitekte upravo grade prvi hotel sa sopstvenom prašumom u ovom pustinjskom gradu.