Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao parlamentarne izbore za 11. jun

Hashim Thaci raspisao je prevremene parlamentarne izbore za 11. jun nakon što je vladi izglasano nepoverenje.

Zastupnici u Kosovskoj skupštini glasali su u sredu o raspuštanju vlade premijera Ise Mustafe koji je preuzeo dužnost pre tri godine.

“Prevremeni izbori za skupštinu Republike Kosova biće 11. juna 2017.”, navodi se u Thacijevom pismu koje je agencija Reuters u četvrtak dobila na uvid.

Glasanje o nepoverenju vladi zatražila je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i pokreta Samoopredeljenje, ali i 12 zastupnika stranaka koje učestvuju u vlasti.

Premijer Isa Mustafa je pre izjašnjavanja zastupnika ocenio da je predlog za izglasavanje nepoverenja vladi “politički i bez argumenta” te da mu je cilj “prikrivanje ranijih koruptivnih afera” i “destabilizacija zemlje”.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj
Next Bankom grupa gradi novu fabriku soje u Obrenovcu

You might also like

Politika

Turska uvela carine na poljoprivredne proizvode iz Rusije

Ministarstvo poljoprivrede Rusije dobilo je zvanično obaveštenje o uvođenju carina na ruske proizvode, piše list “Izvestija”, pozivajući se na Ministarstvo.

Geopolitika

UN traži od Turske da se omogući nezavisnim posmatračima da posete uhapšene nakon neuspelog puča

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein pozvao je vlasti u da se pridržavaju vladavine zakona u odgovoru na neuspeli pokušaj puča u Turskoj.

Društvo

Nakon pola veka: Američki kruzer u vodama Kube

Prvi američki turistički brod za krstarenje prošao je danas kroz Floridski moreuz i uplovio u Havanu posle skoro 50 godina, čime je obnovljen pomorski saobraćaj izmedju Kube i SAD.