Goša Montaža: Rast prihoda i pad profitabilnosti

Goša Montaža: Rast prihoda i pad profitabilnosti

Montažno preduzeće Goša Montaža objavilo je godišnji izveštaj za prošlu godinu u kojoj je kompanija nastavila trend rasta prodaje uz pad profitabinosti.

Poslovni prihod kompanije skočio je 15% na 1,6 milijardi dinara, dok je poslovni dobitak, pre svega usled većih troškova materijala, zarada i proizvodnih usluga, pao 84,3% na 4 miliona dinara.

Neto dobitak oslabio je u odnosu na prošlu godinu 18,5% na 5,5 miliona dinara.

Kompanija je zadržala relativno likvidnu poziciju s obzirom na stanje gotovine od 141,4 miliona dinara na kraju godine, dok je neto dug pao na 80,9 miliona dinara.

Akcijama Goše se relativno slabo trguje u poslednje vreme, a na trenutnoj ceni od 2.110 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 542,6 miliona dinara (4,4 mil EUR), prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Wisebroker
Previous Apple postao prva kompanija koja vredi 800 milijardi dolara
Next Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike

You might also like

Kompanije

Etihad smanjio gubitke

Prihod aviokompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je u 2017. godini porastao na 6,1 milijardu dolara sa 5,9 milijardi, koliko je iznosio 2016. godine.

Kompanije

Deutsche Bank zainteresovan za kapitalne projekte u Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa izvršnim direktorom Deutsche Bank za centralnu i istočnu Evropu Peterom Tilsom o mogućnostima za ulaganje u Srbiju, posebno o kapitalnim

Banke i finansije

Banka Vatikana imala dobit od 36 miliona evra

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za verske poslove (IOR), zabeležila je neto dobit od 36 miliona evra 2016. godine.