Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja “Mnogo Mebeli” postigli su načelni sporazum sa lokalnim vlastima o otvaranju fabrike u Vranju.

“Uz podršku Vlade Srbije, planirano je otvaranje njihovog pogona u iznajmljenim prostorijama Pamučnog kombinata “Jumko””, izjavio je član vranjskog veća za privredu Goran Kostić.

Kostić je rekao da će prva faza dolaska investitora iz Rusije biti u vidu “grinfild investicije” – zakupa “Jumkovih” prostorija, u kojima je do skora radila italijanska kompanija za proizvodnju nameštaja “Top sofa”.

“Postoje preduslovi koje treba ispuniti, treba renovirati prostorije koje je držala ‘Top sofa’ za šta je potrebno pre svega obezbediti potrebne papire i upotrebne dozvole. Investitori su ozbiljni a povodom otvaranja fabrike boravili su prošle nedelje u Vranju, kada su i razgovarali sa rukovodstvom grada i kada je postignut načelni sporazum”, kazao je Kostić.

Suvlasnik ruske kompanije za proizvodnju nameštaja “Mnogo Mebeli” Andrej Hodaševič i direktor novoosnovanog preduzeća “Spilit” d.o.o Vranje Aleksandar Komarov razgovarali su tokom njihovog boravka u Vranju i s gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem o planovima za otvaranje pogona te ruske fabrike u Vranju.

Investitori iz Rusije su tom prilikom u vranjskom “Jumku” potpisali i ugovor o zakupu 8.000 kvadrata poslovnog prostora namenjenog za proizvodnju tapaciranog nameštaja.

Kako je najavljeno, “Mnogo Mebeli” će u prvoj fazi za vreme rada u iznajmljenim prostorijama “Jumka” zaposliti 350 radnika, dok je za u drugoj fazi, krajem 2018. godine, najavljena izgradnja objekata te fabrike površine od 30.000 kvadrata u vranjskoj slobodnoj zoni, gde će posao dobiti 1.000 novih radnika.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Facebook: Prihodi skočili 49 odsto, akcije pale
Next Evropske berze podstaknute poslovnim rezultatima kompanija

You might also like

Kompanije

ICT Cluster: Država da uvede programiranje u osnovne škole

Vojvođanski Klaster informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT Cluster) apelovao je na državne organe da u osnovne škole uvedu osnove programiranja.

Banke i finansije

AIK banka bez dozvole NBS za preuzimanje Gorenjske banke

Narodna banka Srbije nije dala „zeleno svetlo” AIK banci za preuzimanje slovenačke Gorenjske banke, izveštava agencija STA.

Najvažnije vesti

Miodrag Kostić kupio Alpha banku

Kompanija MK grupa, Miodraga Kostića je, nakon dobijanja svih odobrenja regulatornih tela, postigla dogovor o kupovini grčke Alpha banke u Srbiji, .