BMW: Skok profita za trećinu u prva tri meseca

BMW: Skok profita za trećinu u prva tri meseca

Nemački proizvođač luksuznih automobila, BMW, saopštio je danas da je ‘uveren’ u postizanje ciljeva za 2017. godinu,

BMW je u prva tri meseca 2017. zabeležio skok dobiti za trećinu.

Neto profit grupe porastao je za 31 odsto na godišnjem nivou, na 2,15 milijardi evra u periodu januar-mart, na bazi rasta prihoda od 12,4 procenta, na 23,45 milijardi evra, prenosi agencija FP.

BMW računa na rast prodaje, uključujući duplo veću prodaju električnih automobila, pošto je počeo da izbacuje na tržište niz novih modela planiranih za sljedeće dvije godine.

“Očekujemo da će tri premijum brenda BMW grupe ponovo zabeležiti rekordne prodaje u 2017. godini”, izjavio je generalni direktor Harald Krüger.

Iz kompanije su istakli da je, pored rasta prodaje, dobrim finansijskim rezultatima doprinelo i povećanje vrednosti njihovog udela u visoko tehnološkoj kompaniji za mapiranje, Here, sa iznosom od 183 miliona evra. BMW je suvlasnik u toj kompaniji zajedno sa rivaskim Daimlerom i Audijem.

Bez tih finansijskih efekata, operativna ili dobit iz poslovanja porasla je samo 7,7 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, na 2,65 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sloga: "Povećanjem minimalca za 50 odsto skaču i plate"
Next Aleksandar Vučić: Tender za novi simbol Beograda

You might also like

Kompanije

Najvećih 7 skandala velikih kompanija

Od Bernarda Madoffa do Volkswagena, evo nekih od najvažnijih korporativnih skandala u novijoj istoriji.

Transport

Lufthansa: Snažan rast profitabilnosti u prvom polugodištu

Najveći evropski avioprevoznik, Lufthansa, objavio je podatke o ostvarenom prihodu i dobiti za prvih 6 meseci tekuće godine.

Kompanije

Alitalia pred bankrotom

Radnici kompanije Alitalia odbacili su sporazum o restrukturiranju koji su ponudile uprava kompanije i sindikati radi spasavanja ove avio-kompanije.