Venecuela: Minimalac uvećan za 60 odsto

Venecuela: Minimalac uvećan za 60 odsto

Predsednik Venecuele Nicolas Maduro naredio je povećanje minimalne zarade u toj zemlji za 60 odsto.

Radnici sa najnižom zaradom sada će, uz subvencije za hranu, imati plate oko 200.000 venecuelanskih bolivara mesečno, što je oko 45 evra na crnom deviznom tržištu.

To je treća odluka o povećanju plata u 2017. godini, i odnosi se na vladine službenike i vojsku, a doneta je mesec dana pošto su počeli protesti u Venecueli, koji su ponekad nasilni. Poglavar Rimokatoličke crkve Franja ponudio je da posreduje između Madurove vlade i njegovih protivnika, ali je to opozicija odbila.

Gotovo svakodnevne demonstracije organizuju se u Venecueli već nedeljama, od kada je Vrhovni sud doneo odluku, koju je kasnije opozvao, da preuzme ovlašćenja parlamenta, a u sukobima s policijom poginulo je najmanje 20 ljudi.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Prognoze: Ovo će do 2030. biti ekonomski najmoćnije zemlje sveta
Next Evropske berze: Najveći pad akcija u poslednjih 20 meseci

You might also like

Društvo

Šest ekonomskih mera koje Srbija treba sprovesti u ovoj godini po preporukama EU

Srbija treba da nastavi sa smanjenjem budžetskog deficita, da ubrza reformu državnih preduzeća i unapredi razvoj privatnog sektora boljom kontrolom parafiskalnih troškova, neke su od preporučenih mera koje su Srbija i

Društvo

EU ograničava, a Kina obustavlja uvoz mesa iz Brazila

Neki od najvećih uvoznika mesa iz Brazila, kao što su Kina i EU, obustavili su ili ograničili uvoz zbog sumnji da su brojne brazilske kompanije godinama prodavale mesne proizvode sumnjivog

Društvo

Čije državljanstvo je najjeftinije, a čije najskuplje?

Informacija da je Izrael dodelio državljanstvo ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, koji se našao u neugodnoj situaciji zbog odloženog produžavanja britanske vize, otvorila je temu prodaje i kupovine pasoša.