Energoprojekt: Prihod u 2016. pao za 8,5 odsto

Energoprojekt: Prihod u 2016. pao za 8,5 odsto

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koji pokazuju pad realizacije i rast krajnjeg rezultata.

Poslovni prihod kompanije smanjen je za 8,5% na 32,3 milijarde dinara (58% realizacije se odnosi na ino tržište), dok je poslovna dobit smanjena 61,9% na 699,8 miliona dinara.

Glavni razlog pada operativne profitabilnosti jesu visoke zalihe nedovršene proizvodnje na projektu stambeno-poslovnog kompleksa Sannyville u visini od 840,3 miliona dinara.

Konsolidovana neto dobit skočila je 9,3% na 1,1 milijardu dinara, usled boljeg finansijskog rezultata i viših ostalih prihoda. Neto dug kompanije na kraju decembra prošle godine pao je na 2,2 milijarde sa 2,9 milijardi dinara na kraju 2015. godine.

Konsolidovana obračunska vrednost akcije na kraju decembra 2016. iznosila je 1.890,9 dinara, prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija, Wisebroker
Previous Cene nafte nadoknadile deo jučerašnjih gubitaka
Next Vrednost Bitcoina ne prestaje da raste

You might also like

Najvažnije vesti

Građanima od danas isplata dividendi od akcije Aerodroma

Građani koji su na dan 31. decembra 2015. posedovali besplatne akcije Aerodroma Nikola Tesla dobiće danas i dividendu u iznosu od 18,61 dinar po akciji.

Kompanije

Redit će uskoro biti vredan 1,7 mlrd. dolara

Prema pisanju Bloomberga, popularni američki online forum Reddit – u potrazi je za svežim kapitalom koji bi mu mogao dati valuaciju od čak 1,7 milijardi dolara.

Saobraćaj

Vlada Srbije odobrila 3 milijarde dinara za isplatu otpremnina železničarima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja za 2016. godinu za Železnice Srbije ad, Infrastrukturu železnice Srbije i Srbija Kargo,