Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

Saudijska Arabija pronašla je plan kako da stvori hiljade radnih mesta – radiće na projektima za solarnu energiju.

U vreme kada Kraljevina pokušava da svoju ekonomiju preusmeri na druge sektore kako ne bi bila toliko zavisna od nafte, Arapi se nadaju da bi novi solarni projekti mogli da generišu oko 7.000 radnih mesta do 2020. godine i malo reformišu lokalnu industriju.

Tamošnje Ministarstvo energetike planira da izgradi ogromne solarne panele, isto tako ogromne snage, a trebaće im i početnog kapitala.

“Mi želimo da stvorimo nešto vredno”, rekao je direktor kancelarije za obnovljive izvore Al Šehri.

“Ne samo da želimo da pomognemo firmama u tom sektoru, da bi onda mogli da zapošljavaju više, nego želimo benefit i za krajnjeg potrošača. Želimo takođe, da sve što radimo u tom smislu bude konkurentno, a možemo na tom polju da se takmičimo na globalnom nivou”, rekao je on.

Rijad želi da ode više nafte za izvoz, tako stvarajući više prihoda vlade, a istovremeno diversifikaciju ekonomije od nafte.

“Mi to vidimo i kao dopunu prihodima od nafe, ali se i savršeno uklapa u naš sve veći nivo potražnje za energijom iz obnovljivih izvora”. 

On je izneo i podatke da je potrebno dnevno 900.000 barela nafte da bi se pokrenule klime i svetla u letnjim mesecima.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu
Next Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

You might also like

Kompanije

Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije

Dok je javnost bila zabavljena povratkom Ante Todorića u Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu isti je dan na e-oglasnoj tabli objavio tablice osporenih potraživanja u predstečajnom postupku za kompaniju Granolio, ali i

Energetika i naftna industrija

Ovogodišnja zarada EPS-a viša nego u 2015. godini

V. d. direktora EPS Milorad Grčić izjavio je u utorak da Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” ima na računu 52 milijarde dinara, a u prvih 10 meseci ove godine ostvarilo je dobit

Energetika i naftna industrija

Ministarstvo finsija: Cena goriva se se neće povećavati

Iz Ministarstva finsija je rečeno da se od 1. januara 2017. godine ne predviđa povećanje iznosa akcize na gorivo, tako da vozače neće dočekati poskupljenje dizela i benzina, prenose “Novosti” .