Etihad: Robin Kamark novi direktor divizije za nove partnerske avio-kompanije

Etihad: Robin Kamark novi direktor divizije za nove partnerske avio-kompanije

Etihad Aviation Group je danas objavila imenovanje Robina Kamarka (Robin Kamark) za direktora divizije za odnose sa partnerskim avio-kompanijama u kojima ova grupa ima vlasnički udeo (Airline Equity Partners).

Kamark će biti zadužen za upravljanje i razvoj strategije investiranja u manjinsko vlasništvo, koja obuhvata udele u avio-kompanijama AirBerlin, Alitalia, Jet Airways, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional i Vigin Australia.

Robin Kamark će u svom radu odgovarati predsedniku i generalnom direktoru grupe, a zamenjuje Bruna Matheua, koji je tu funkciju obavljao od maja 2016. godine i koji je iz ličnih razloga napušta.

Kamark je veteran sa 17 godina iskustva u oblasti vazduhoplovstva, koji je obavljao brojne strateške, komercijalne i opšte upravljačke poslove u SAS grupi, gde je imenovan za komercijalnog direktora. U poslednjih pet godina, obavljao je funkciju izvršnog potpredsednika i komercijalnog direktora Storebrand ASA, vodeće nordijske kompanije u oblasti finansijskih usluga.

Nj. E. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, predsednik upravnog odbora Etihad Aviation Group, je izjavio: “Etihad grupa nastavlja da investira u vrhunske talente i da ih zapošljava na najvišim pozicijama menadžmenta, čime gradi izvršni tim koji će našu kompaniju uvesti u narednu fazu razvoja.

Robin uživa znatno poštovanje u oblasti globalne avijacije, uz široko iskustvo koje je stekao u SAS grupi. Imao je značajnu ulogu u restrukturiranju te avio-kompanije, a u poslednje vreme je stekao znatno iskustvo i u oblasti finansijskih usluga.

Strategija ulaganja u vlasničke udele je i dalje značajan element našeg poslovnog modela, a Robin će upravljati njenim razvojem uobličavajući i unapređujući naš pristup.

Zahvaljujemo se Brunu na vrednom radu u poslednje dve i po godine, tokom kojih smo razvili i konsolidovali naš pristup u oblasti odnosa sa avio-kompanijama u kojima imamo vlasnički udeo.”

Kamark će predvoditi aktivnosti u oblati strateškog razvoja u cilju optimizacije poslovnih rezultata, prihoda i i ostvarenja troškovne sinergije između Etihad airways-a i avio-kompanija širom sveta u kojima ima vlasnički udeo. Pružaće i stratešku podršku avio-kompanijama u kojima Etihad airways ima upravljačku odgovornost.

Saopštenje za medije

Kamark je stekao fakultetsku i master diplomu na Norveškoj školi menadžmenta (Norwegian School of Management). Započeo je svoju karijeru u oblasti finansija u sektoru proizvodnje, nakon služenja vojnog roka, a u SAS-u se zaposlio 1995. godine.

Kamark će stupiti na novu dužnost u oktobru 2017. godine. On je izjavio: “Zahvalan sam članovima upravnog odbora Etihad grupe na ukazanom poverenju. Ovo je uzbudljiva pozicija, koja pruža mogućnost razvoja jednog važnog elementa ukupne strategije grupe.”

Kevin Knight, direktor strategije i planiranja će sarađivati sa Brunom Mateuom kako bi se obezbedio kontinuitet aktivnosti tokom procesa tranzicije na ovoj poziciji u narednih nekoliko meseci.

Kamark postaje jedan od pet ključnih direktora Etihad Aviation Group, pridružujući se Peteru Baungartneru, generalnom direktoru avio-kompanije Etihad airways, Jeffu Wilkinsonu, generalnom direktoru Etihad Engineering i Chrisu Youltenu, generalnom direktoru Airport Services. Hala Group, divizija za marketing destinacija i globalni program lojalnosti, će uskoro predstaviti svog generalnog direktora.

Upravni odbor EAG trenutno učestvuje i u izboru novog generalnog direktora grupe. Dugogodišnji predsednik i generalni direktor grupe je najavio da će napustiti tu funkciju u toku ove godine.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze nastavljaju rast, evro stabilan
Next Jack Ma: Roboti će za 30. godina preuzeti direktorska mesta

You might also like

Transport

Renault u 2016. godini postigao prodajni rekord

Renault Grupa je u 2016. isporučila 3,18 miliona vozila širom sveta, što je novi prodajni rekord s respektabilnim porastom od čak 13,3 odsto.

Industrija

Jutros 230 radnika Srpske fabrike stakla sačekao otkaz

Deo radnika Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, jutros je na ulazu sačekao spisak sa imenima 230 radnika, koji od jutros više nisu među zaposlenima.

Kompanije

Trgopromet stiče sopstvene akcije po 750 dinara

Odbor direktora subotičke Grupe Univerexport-Trgopromet (TRGOM) doneo je odluku o otkupu sopstvenih akcija po ceni od 750 RSD po komadu, objavljeno je putem Beogradske berze.