Boeing najavio mere štednje, otkazi za stotine inženjera

Boeing najavio mere štednje, otkazi za stotine inženjera

Američki proizvođač aviona Boeing ukinuće stotine radnih mesta za inženjere za civilnu avijaciju zbog usporavnja prodaje, najavio je portparol te kompanije za France presse.

Kako je naveo portparol Doug Alder kompanija u okviru svojih stalnih “napora da poveća konkurenost i investira u budućnost, smanjuje troškove da bi se nivo zapošljavanja podudario sa potražnjom tržišta”.

On je rekao da će smanjenje broja zaposlenih koje će uključiti i menadžere biti sprovedeno putem dobrovoljnih odlazaka i u nekim slučajevima i direktnih otpuštanja.

Ova mera štednje koja stupa na snagu 23. juna na prvom mestu pogodiće Boingove proizvodne pogone u saveznoj državi Vašington, rekao je za France presse izvor blizak tom pitanju.

Boeing je glavni privatni poslodavac u toj severozapadnoj američkoj državi gde ima 70.000 zaposlenih i proizvodi avion 737 MAX, verziju sa manjom potrošnjom njegovog bestselera 737.

Boeing je početkom godine već ukinuo 305 radnih mesta za inženjere i 1.500 za mehaničare u okviru plana dobrovoljnih odlazaka.

Predviđena su i dalja ukidanja radnih mesta i što bi trebalo da bude objavljeno do kraja godine, rekao je jedan neimenovani izvor za France presse čime je potvrdio informacije agencije Bloomberg News.

Bowing trenutno zapošljava 146.962 osobe, a za godinu dana je smanjio radnu snagu za 7,6 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Drvna industrija Jelova gora prodaje imovinu
Next Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

You might also like

Industrija

Energoprojekt u 2017. godini planira prihod od 307 miliona evra

Građevinska kompanija Energoprojekt holding saopštila je da je poslovnim planom sistema za tekuću godinu planiran konsolidovan prihod u iznosu od 307,2 miliona evra, bruto dobit od 10,7 miliona evra i

Prehrambena industrija

Obnovljena proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva je obnovljena nakon što je makedonska kompanija M6-Eden u započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva.

Kompanije

Letovi RyanAir-a uskoro iz Srbije

RyanAir, najjeftinija avio-kompanija na svetu iz Irske, potpisiće danas ugovor sa niškim aerodromom “Konstantin Veliki”.