Dobit Mercedesa skočila 87 odsto

Dobit Mercedesa skočila 87 odsto

Prema preliminarnim podacima, Daimlerova dobit pre oporezivanja i kamata (EBIT) skočila je 87 odsto u prvom tromesečju na krilima potražnje za novom E-klasom.

Kako je kompanija objavila, EBIT je dostigao 4,01 milijardi evra nasuprot 2,15 milijardi evra ostvarenih godinu ranije. EBIT ličnih automobila Mercedes-Benz skočila je 60 odsto na 2,23 milijarde evra. Prodato je 16 odsto više auta dok je rival BMW zabeležio rast prodaje od 3,5 odsto. Samo u martu prodaja E-klase porasla je 65 odsto. Od kamiona je Daimler zaradio 668 miliona evra ili 29 odsto više.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Novi rokovi u postupku davanja koncesije za Aerodrom
Next Beogradska berza: Pad Belexa, Aerodrom ostao iznad nivoa od 1.300 RSD

You might also like

Agrobiznis

Krajem avgusta početak izgradnje fabrike malina u Arilju

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da su se ove godine rešile neke velike stvari koje su se čekale 7, 8 godina poput IPARD-a.

Prehrambena industrija

Nestle zabeležio pad prodaje

Švajcarski proizvođač hrane i pića “Nestle” saopštio je da je u prvih devet meseci ove godine zabeležio pad prodaje za 0,4 odsto, na vrednost od 65,3 milijardi franaka.

Kompanije

Snapchat gubi milione korisnika

Društvena mreža Snapchat izgubila je 3 miliona aktivnih korisnika u zadnjih nekoliko meseci, otkrili su u utorak objavom kvartalnog finansijskog izveštaja iz krovne kompanije Snap.