RZS: Godišnji rast cena 3,6 odsto

RZS: Godišnji rast cena 3,6 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je da su cene proizvoda i usluga u martu u odnosu na februar ove godine, u proseku su više za 0,2 odsto, a u poređenju sa istim mesecom prethodne godine za 3,6 odsto, dok su u odnosu na decembar 2016. godine, povećane 2,4 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema nameni potrošnje, u martu 2017. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Komunikacije (4,4 odsto), Zdravstvo i Obrazovanje (za po 0,4 odsto), Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,3 odsto), kao i u grupama Hrana i bezalkoholna pića, Transport, Alkoholna pića i duvan i Restorani i hoteli (za po 0,1 odsto).

Pad cena zabeležen je u grupama Rekreacija i kultura (-1,0 odsto), Odeća i obuća (-0,6 odsto) i u grupi Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (-0,2 odsto). Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Francuska: Javne finansije će biti u većem deficitu nego što je planirano
Next Cene proizvoda iz kineskih fabrika u porastu

You might also like

Makroekonomija

MMF potvrdio procenu rasta hrvatskog BDP-a u ovoj godini

Hrvatska privreda trebalo bi ove godine da poraste 2,9% i blago uspori u 2018. godini, procenjuje Međunarodni monetarni fond (MMF) u utorak u najnovijim prognozama, poručujući ujedno da je ciklični

Makroekonomija

Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,79%

Na aukciji Republike Srbije prodati su svi pedesettronedeljni državni zapisi, ponuđeni po nešto nižoj stopi prinosa.

Društvo

SAD: Najmanje 4 policajca ubijena iz snajpera, više povređeno tokom protesta u Dalasu

Najmanje četiri policajca su ubijena, a sedam je ranjeno kada su na njih otvorila vatru najmanje dva snajpera u četvrtak uveče u Dalasu u američkoj državi Teksas, u trenutku kada