Robne rezerve razmenjuju merkantilnu za semensku pšenicu, rok za dostavljanje ponuda 19. april

Robne rezerve razmenjuju merkantilnu za semensku pšenicu, rok za dostavljanje ponuda 19. april

Republička direkcija za robne rezerve objavila je danas oglas za prikupljanje pismenih ponuda za razmenu 10.000 tona merkantilne pšenice, za 5.555 tona semenske pšenice ovogodišnjeg roda .

Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do 19. aprila do 10 časova, a otvaranje je istog dana u 12.00.

Ponude se dostavljaju preporučenom poštom ili u pisarnicu Direkcije u Dečanskoj 8a u zatvorenoj koverti .

Kako je navedeno u oglasu razmena merkantilne pšenice za semensku roda 2017. godine je u odnosu 1,8 kilograma merkantilne pšenice za kilogram semenske pšenice.

Dodaje se da merkantilna pšenica koja se daje u razmenu treba da je domaćeg porekla, u rasutom stanju i da u svemu mora odgovarati odredbama Pravilnika o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa.

Cena je 19,03 dinara za kilogram sa porezom na dodatu vrednost, odnosno cena merkantilne pšenice sa Produktne berze Novi Sad na dan 5. aprila.

Semenska pšenica, koja se isporučuje iz razmene je roda 2017. i u pogledu kvaliteta mora odgovarati odredbama zakona o semenu, propisano upakovana u polipropilenske vreće od 50 kilograma neto mase sa propisanom deklaracijom, a cena se utvrđuje iz odnosa razmene.

Rok isporuke je najkasnije do 15. avgusta 2017. godine u skladište isporučioca.

Pravo na učestvovanje u javnom pozivu imaju pravna lica koja su registrovana u Agenciji za privredne registre sa šifrom gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica i koja su upisana u Registar dorađivača semena za delatnost dorade semena strnih žita i koja nemaju finansijska dugovanja i nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve.

Izvor:Tanjug
Previous BAT kupuje brendove Bulgartabaca
Next Luksemburg: Prosečna cena stambenog kvadrata dosegla 6.093,00 evra

You might also like

Kompanije

Miodrag Kostić: Kupovinom šećerane iz Sente bićemo spremni za tržište EU

Komisija za zaštitu konkurencije još nije donela odluku o koncentraciji na tržištu, dok vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić kaže da bi sa četiri šećerane u Srbiji ova kompanija imala kapacitet

Kompanije

Grocka: Otvoren prvi pak centar za borovnice u Srbiji

U prostorijama Hladnjača Brestovik, u beogradskoj opštini Grocka, nedavno je otvoren je prvi pak centar za borovnice u Srbiji.

Agrobiznis

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.