Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka je ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom konzorcijumu Fraport na period od 40 godina, saopšteno je iz grčke Agencije za privatizaciju.

Iz Agencije je navedeno da je Fraport, čije je sedište u Frankfurtu, uplatio 1,23 milijardi evra i da će Grčka u četrdesetogodišnjem periodu prihodovati još oko 10 milijardi evra.

Privatizacija regionalnih aerodroma je ključni element u okviru programa pomoći Grčkoj.

Evropska komisija odobrila je sporazum, jer ne podrazumeva pomoć državi, već je transparentan i u skladu sa tržišnim uslovima.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, NIS i danas zabeležio jaku tražnju
Next Devizne rezerve Srbije u martu smanjene na 9,73 milijarde evra

You might also like

Kompanije

Počela isplata otpremnina radnicima Galenike

Novi vlasnik beogradske farmaceutske kompanije Galenika, luksemburška firma Aelius i država Srbija počeli su da uplaćuju otpremnine za oko 200 radnika koji su se opredelili za dobrovoljni odlazak iz fabrike

Kompanije

Kompanija Volkswagen razmišlja o prodaji Ducatija

Prema poslednjim izveštajima medijske kuće Reuters u Volkswagenu su blizu donošenju konačne odluke o prodaji motociklističke kompanije Ducati koja je 2012. godine (za 935 milijuna dolara) došla pod okrilje Audija,

Industrija

Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

Stečajni upravnik Industrije mesa i konzervi Banat iz Banatskog Karlovca oglasio je prodaju dužnika kao pravnog lica, javnim prikupljanjem ponuda.