Uber odlazi i iz Italije

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

Uber mora prestati da promoviše svoje servise i obustaviti sve poslove u zemlji u roku od deset dana, osim ukoliko nije voljan da plati 10.600 dolara kazne za svaki dan nakon tog grejs perioda.

Uber danas vredi više desetina milijardi dolara, iako su u 2016. godini poslovali slabije. Uberova situacija u Italiji predstavlja zapravo isti problem sa kojim se obično suočavaju i u drugim zemljama. Kompanija se i u Francuskoj i u Velikoj Britaniji suočavala sa velikim problemima.

Činjenica je da ovo nije prva sudska bitka izgubljena u evropskoj zemlji, a pre nekoliko dana sud u Milanu je zabranio i kompanijinu UberPop aplikaciju. Uber je poručio da je šokiran odlukom i da će se žaliti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Youtube: Bez 10.000 pregleda nema zarade
Next Beogradska berza: NIS na najvišem nivou u zadnjih mesec dana

You might also like

IT

Novi Sad dobija Naučno-tehnološki park vredan 13 miliona evra

Vojvodina i Srbija trebalo bi uskoro da dobiju jednu od najvećih i najznačajnijih institucija za edukaciju i razvoj visokih tehnologija Naučno-tehnološki park (NTP), izjavio je dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad,

Kompanije

WhatsApp dnevno beleži 100 miliona poziva

Početkom aprila prošle godine WhatsApp je omogućio ostvarivanje glasovnih poziva, te time postao konkurencija Viber-u i sličnim mobilnim aplikacijama.

Turizam

Prvi američki hotel na Kubi nakon pola veka

Američki hotelski lanac Starwood hotels preuzeo je upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane.