Porasla prodaja BMW-a u Americi

Porasla prodaja BMW-a u Americi

Nemački proizvođač automobila, BMW, zabeležio je na američkom tržištu u martu rast prodaje od 3,3 odsto, pre svega zahvaljujući snažnoj prodaji modela X proizvednih u pogonima u Spartanburgu.

BMW je prodao ukupno 31.015 vozila u martu, u poređenju sa 30.033 vozila u istom mesecu prošle godine. Posmatrano od početka godine, BMW je na američkom tržištu prodao 71.682 vozila što je rast od 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Protekle godine, BMW je na američkom tržištu zabeležio pad prodaje od 9,7 odsto nakon što se kompanija nije uspela uspešno pozicionirati na tržištu profitabilnijih modela kao što su SUV-ovi i kamioneti.

Prvi čovek BMW-a za SAD, Bernhard Kuhnt, rekao je da modeli X3 i X5 beleže rastuću potražnju, da su narudžbine solidne i sa dva nova modela koja su na putu, izrazio je optimizam u pogledu prodaje u narednim mesecima.

BMW je takođe objavio da je na američkom tržištu od početka godine prodao 60.183 korištena sertifikovana vozila, što je rast od 34,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Ove dve nordijske valute imaju dobre izglede da nadmaše evro i dolar
Next Sirijsko prokletstvo: Pet neposrednih rizika nakon američkih vazdušnih udara

You might also like

Banke i finansije

Potop akcija banke “Monte dei Paschi di Siena”

Akcije italijanske banke “Monte dei Paschi di Siena”, koju je od bankrota spasila država, pale su na trgovanju na Milanskoj berzi po objavi rezultata poslovanja.

Kompanije

Kakve sve pogodnosti čekaju potrošače u Ikei?

Kupite fotelju ili trpezarijski sto, nakon tri meseca shvatite da vam se ipak ne dopadaju, odete u prodavnicu i bez objašnjenja i navođenja razloga ih vratite. Zvuči neverovatno, ali od

Transport

Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom “Nikola Tesla” biće proširen.