Konkurencija koja sarađuje: Samsung pravi 70 miliona OLED displeja za novi iPhone

Konkurencija koja sarađuje: Samsung pravi 70 miliona OLED displeja za novi iPhone

Kompanija Apple je od Samsunga naručila 70 miliona savitljivih OLED displeja koje će koristiti za izradu novog iPhonea, a Samsung je navodno spreman da proizvede čak 95 miliona displeja samo za Appleove potrebe.

Nikkei Asian, koji je juče objavio izveštaj o nabavci savitljivih ekrana, pozivajući se na izvore bliske Appleovom lancu snabdevanja, rekao je da nema druge informacije o narudžbini, ali je siguran da će novi iPhone imati savitljivi displej.

Apple će navodno ove jeseni lansirati tri nova iPhonea, dva sa normalnim LCD displejima i premium verziju koja će imati zakrivljeni OLED displej.

Kompanija predviđa dobru prodaju svojih novih uređaja, koji će biti skuplji nego inače.

Ostale karakteristike novog iPhonea mogle bi da budu bežično punjenje, povratak na stakleno kućište i senzor za prepoznavanje lica.

Dva nova iPhonea sa LCD displejima će biti veličine od 4.7 do 5.5 inča, dok će premium verzija imati OLED displej veličine 5.2 inča.

Izvor: GdeInvestirati/Klix
Previous Amazon korisnicima vraća 70 miliona dolara
Next Wizz Air uveo liniju Budimpešta-Sarajevo

You might also like

IT

Huawei četvrti u Evropi po broju patenata

Huawei je zauzeo četvrto mesto po broju patenata prijavljenih kod Evropskog zavoda za patente (EPO), objavljeno je u godišnjom izveštaju ove kompanije.

Kompanije

Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila

Larry Page, jedan od osnivača kompanije Google se nada da će on biti prvi koji će svetu doneti budućnost sa letećim automobilima, navodi Bloomberg.

Saobraćaj

EBRD: 20 miliona evra kredita za Port of Adria

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbediće zajam od 20 miliona evra za podršku razvoju Port of Adria.