Ralph Lauren zatvara butike i ukida radna mesta

Ralph Lauren zatvara butike i ukida radna mesta

Modni proizvođač Ralph Lauren najavio je ukidanje radnih mesta i zatvaranje niza butika, među kojima i onu prestižnu na Petoj aveniji u New Yorku, što je deo programa smanjenja troškova na koji je kompaniju navela pojačana konkurencija.

Ralph Lauren, kao i ostali proizvođači luksuznih brendova, suočen je s pojačanom konkurencijom jeftinijih proizvođača, kao što su Zara i H&M. Uz to, Amerikanci troše manje na odeću i obuću, pa je prodaja Ralpha Laurena pala sedam tromesečja zaredom.

Zbog toga je kompanija još u junu prošle godine najavila program restrukturiranja, a u utorak ga je i u osnovnim crtama predstavila.

Osim zatvaranja niza trgovina, Ralph Lauren objavio je da će svoje e-poslovanje prebaciti na jeftiniju ‘cloud’ platformu u saradnji s tehnološkom kompanijom Salesforce, a neće razvijati vlastiti sastav kako se ranije planiralo.

Firma nije objavila koliko tačno radnih mesta namerava ukinuti, no u najavi u junu prošle godine procenjivala je da će bez posla ostati oko 1.000 ljudi.

Troškovi uvođenja novih mera mogli bi koštati oko 370 miliona dolara, dok bi godišnje uštede dostigle oko 140 miliona dolara, objavio je Ralph Lauren.

Osim s pojačanom konkurencijom, firma je suočena i s poslovnom nesigurnošću, s obzirom da se u maju izvršni direktor Stefan Larsson povlači s te pozicije.

Larsson je na čelu firme manje od dve godine, izradio je plan restrukturiranja pre devet meseci, no u februaru je najavio odlazak zbog neslaganja s osnivačem i predsednikom firme Ralphom Laurenom.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBiz
Previous "Goša" iz Smederevske Palanke "preko noći" dobila novog vlasnika, radnici i dalje u štrajku
Next Tramp menja zakonske propise u sektoru finansijskih usluga, potrošači neće biti na prvom mestu

You might also like

Transport

Počeli pripremni radovi za novu autobusku stanicu u Bloku 42

Pripremni radovi za novu autobusku stanicu u Bloku 42 u Novom Beogradu počeli su u utorak, a u narednih mesec, do mesec i po dana biće uklonjeno 20.000 kubnih metara

Kompanije

Iz EPS-a odlazi 2.000 radnika do kraja godine

Predstavnici MMF i EPS dogovorili su da se problem prekobrojnih radnika rešava prevremenim penzionisanjem i dobrovoljnim odlaskom zaposlenih, piše “Blic”.

Industrija

Ana Brnabić: “Lepo je videti ‘made in Serbia'”

Premijerka Ana Brnabić posetila je Vranje i otvorila novi pogon kompanije Jumko – “Balistika” koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu.