Ana Brnabić: Novi sistem platnih razreda od 2018.

Ana Brnabić: Novi sistem platnih razreda od 2018.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić je izjavila danas da će uskoro biti donet Zakon o platama zaposlenih u autonomnoj pokrajini i lokalnim smoupravama, što je prvi korak ka novom sistemu platnih razreda, koji će početi da fukcioniše od početka 2018.

“Ideja o platnim razredima se nastavlja i važan je deo sektorske budžetske podrške i značajna sredstva od EU možemo da dobijemo kada završimo taj jako težak deo reforme”, naglasila je Brnabić.

Kako kaže, u završnoj fazi je Zakon o platama zaposlenih u AP i jedinicama lokalne samouprave pošto su o tome prošle nedelje završili konsutlacije sa Ministarstvom finansija.

“Sada idemo u proces usvajanja na vladi, a onda i u skupštini i to je prvi značajan korak koji nas uvodi u taj sistem plata.

Nakon toga do juna treba da završimo katalog radnih mesta i do kraja godine šifrarnik radnih mesta usvojimo sa katalogom i da sednemo sa sindikatima i dogovorimo se oko sistema plata”, naglasila je Brnabić

Prema njenim rečima, najteži deo posla će biti da se nađe optimalan način upravljana ljudskim resursima, a pre svega vrednovanja uspeha i rada u javnoj upravi odnosno u lokalnim samoupravama i na republičkom nivou.

“Moramo da poromenimo način vrednovanja uspeha. Sada imamo sistem vrednovanja od jedan do pet i više od 90 odsto je ocenjen sa pet, što znači da taj sistem ne funkcioniše i da moramo da ga menjamo.

Do septembra ili oktobra ćemo to završiti kako bi ceo sistem zatvorili do kraja godine i od 1. januara krenuli da radimo u novom sistemu.

Izvor:Tanjug
Previous Prodaja naftnog giganta: Britanska premijerka u Saudijskoj Arabiji predstavila prednosti Londonske berze
Next Kurs dinara: U četvrtak 123,81 dinara za evro

You might also like

Makroekonomija

Turska: Poreske olakšice guraju inflaciju na 9,8 odsto

Guverner turske centralne banke Murat Četinkaja očekuje ubrzanje inflacije u Turskoj, usled slabljenja nacionalne valute i rastućih cena nafte. 

Društvo

Kredit od EIB-a za unapređenje objekata pravosuđa u Srbiji

Ministar finansija Dušan Vujović i potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapijeko potpisali su u ponedeljak finansijski ugovor o kreditu od 26 miliona evra za unapređenje objekata pravosudnih organa.

Makroekonomija

Svetska banka: Privredni rast u Srbiji 2,5 odsto

Svetska banka je danas saopštila da se ove godine u Evropi i centralnoj Aziji očekuje skroman privredni rast od 1,6 odsto, a na Zapadnom Balkanu 2,7 odsto, a u Srbiji 2,5