Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Toshiba pokušava da proda svoje poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, govore najnoviji izveštaji.

Izveštaji sugerišu da se kompanija na ovakav potez odlučila nakon gubitka nuklearne jedinice Vestinghaus u Americi, što je dovelo do podnošenja zahteva za zaštitu od bankrotiranja. Kako bi ublažila gubitke od ovog poslovanja, Toshiba planira da proda deo poslovanja sa skladišnim uređajima.

Prema navodima The Korea Heralda, nekoliko izuzetno jakih i poznatih kompanija je zainteresovano za ovaj deo poslovanja kompanije Toshiba, a ovo uključuje i Apple i Google. SK Hynix se takođe pominjao kao potencijalni kupac, ali nakon pominjanja imena kao što su Apple i Google, kompaniji SK Hynix se daju male šanse.

Apple je dugogodišnja mušterija kompanije Toshiba, koja obezbeđuje NAND flash skladište za Apple proizvode. Ukoliko se Apple odluči za kupovinu, kompanija više neće morati da se oslanja na eksterne dobavljače za svoje komponente (kao što je Samsung).

Toshibini NAND čipovi čine 20% ukupnog NAND tržišta, što je velika pokrivenost. Za kompaniju koja pobedi u trci za kupovinu Toshibinog poslovanja sa skladišnim uređajima, ovo će biti i dobar dodatni izvor zarade, preko NAND čipova koji se isporučuju drugim kompanijama.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Dolar stabilan prema evru
Next Evropske berze: Blagi skok berzi, automobilski sektor pod pritiskom

You might also like

IT

Oppo smenio iPhone sa trona najprodavanijeg Kini

Iz Kine stižu prodajni rezultati pametnih telefona tokom 2016. godine, koje je objavila analitička kompanija Counterpoint Research, u čijim podacima stoji da Apple-ov iPhone po prvi put u poslednjih pet godina

Banke i finansije

Marko Čadež: Banke će članarinu u PKS plaćati 1.500 evra mesečno

Od sledeće godine reformisana Privredna komora Srbije će početi da funkcioniše u punom kapacitetu, a obavezna članarina biće smanjena na najniži mogući nivo.

Kompanije

Inspekcija Poreske uprave kontroliše vikendom i van radnog vremena

Neizdavanje računa i neprijavljeni radnici doveli su do toga da Poreska uprava Srbije prethodnog vikenda privremeno zatvori 14 kafića, restorana i barova.