Robne rezerve prodaju viškove poljoprivrednih proizvoda

Robne rezerve prodaju viškove poljoprivrednih proizvoda

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prodaju više hiljada kilograma žive stoke, mesnih konzervi, mleka u prahu, brašna i nekoliko hiljada litara vina.

To je redovna godišnja prodaja viškova robe iz robnih rezervi zbog obnavljanja zaliha ili zato što te količine nisu potrebne.

Na prodaju je ponuđeno 3.000 tona tovnih svinja, 876 tona tovne junadi, 13.700 kilograma tovnih ovaca, kao i 30 tona jetrenih pašteta i 50 tona mesnog nareska.

Ponuđeno je i 3.000 tona brašna (T-500) i 1.000 tona pšeničnog stočnog brašna iz državnog mlina i silosa u Novom Pazaru, a prodaje se i 57 tona punomasnog mleka u prahu i 108 tona obranog mleka u prahu.

Na prodaju je i 224.000 litara kvalitetnog neflaširanog vina u rinfuzu u skladištima direkcija Vinožupa Aleksandrovac, Navip Dobanovci i Tehnoprodukt Velika Drenova, kao i 4.179 litara neuslovnog vina u rinfuzu u skladištima direkcije Navip Dobanovci.

Javni oglas je otvoren do konačne prodaje oglašenih količina poljoprivredno – prehrambenih proizvoda, a kriterijum za odlučivanje je najviša ponuđena cena, pod istim ekonomskim uslovima ponuđača.

Direktorka Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđelković kazala je, kako prenosi Politika, da se ovakve prodaje rade svake godine i da nije reč o robi kojoj ističe rok.

“Striktno vodimo računa da se roba na vreme zanavlja. Na ovaj način Robne rezerve ostvaruju prihod i vraćaju novac u budžet”, objasnila je ona i dodala da Robne rezerve prodaju robu po tržišnim cenama i da nemaju mogućnost da daju rabate i popuste kao ostali proizvođači.

Izvor: Tanjug
Previous Japan ozakonio plaćanje digitalnim valutama
Next Swiss Air Lines otvara liniju od niškog aerodroma do Ciriha

You might also like

Kompanije

Kompanije Jack Daniels i World of Coffee proizveli bezalkoholnu kafu s aromom viskija

Proizvođač viskija Jack Daniels je u saradnji sa kompanijom World of Coffee napravio Jack Daniels Tennessee viski-kafu.

Kompanije

CG Foods planira novu liniju za proizvodnju nudli u Rumi

Kompanija CG Corp Global iz Nepala u Rumi, koja je tokom 2017. otvorila svoj prvi pogon u Evropi CG Foods Europe, gde se proizvode nudle svetski priznatog brenda Wai Wai,

Trgovina

Rasim Ljajić: Potrebno unapređenje CEFTA sporazuma

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je 21. novembra da je potrebno unaprediti Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi (CEFTA) i da je Vlada Srbije spremna da učini korak