Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi tokom trećeg meseca 2017. iznosio je 4,7 milijardi RSD (38,3 miliona EUR), uz rast Belexa15 od 1,9 odsto.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL), koji je skočio 12% na 1.489 RSD uz promet od 258,8 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), uprkos padu u proteklih desetak dana, zabeležio je skok tokom marta od 10,8% na 1.300 RSD, uz promet od 96,4 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 1,7% na 747 RSD uz realizaciju od 59,5 miliona RSD, dok je

Komercijalna banka (KMBN), usled objave gubitka većeg od očekivanog, potonula 5,4% na 1.655 RSD, uz realizaciju od 35 miliona RSD.

Listu dobitnika u proteklom mesecu predvodili su Impol Seval (IMPL), koji je skočio 16,1%, Jedinstvo iz Sevojna (JESV) sa skokom od 12,8%, te Halkbank (CCNB), koji je dodao na vrednosti 12,5%.

Među članicama indeksne korpe, najveći pad od 16,2% registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT), dok se Messer Tehnogas (TGAS) spustio 5,7% na 12.650 RSD.

Izvor: Wisebroker
Previous HNA grupa i Shangai Financial Leasing najbliži avioliniji Beograd-Peking
Next Azijske berze: Dolar na stabilnom nivou, akcije zabeležile skok

You might also like

Najvažnije vesti

Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji “zvoca”

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

Najvažnije vesti

Kinezi pokreću proizvodnju u Budimki?

Fabrika „Budimka“ u stečaju koja je srećnih godina hranila Požegu narednih meseci preći će put od bankrota do, očekuje se, pokretanja proizvodnje i ozdravljenja.

Berza

Wall Street: Indeksi gotovo nepromenjeni, Amazon uzdrmao sektor trgovine

Na Wall Streetu su u petak indeksi ostali gotovo nepromenjeni, iako je vest o Amazonovoj kovini trgovinskog lanca Whole Foods uzdrmala trgovački sektor.