U Beogradu počela izgradnja najvećeg tržnog centra na Balkanu

U Beogradu počela izgradnja najvećeg tržnog centra na Balkanu

Izraelska kompanija BIG CEE započela je danas na beogradskom Vidikovcu gradnju najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u Srbiji, ali i na Balkanu – Big Fashion, koji će za dve godine zaposliti 3.000 ljudi, a investicija je vredna 150 miliona evra.

Kamen temeljac su položili, u blizini vidikovačkog Metroa, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministra rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i generalni direktor BIG CEE Robert Jahav.

Oni su poručili da su takve investicije dokaz da je Srbija dobro mesto za investiranje.

Tržni centar, koji će biti otvoren 2019. godine, prostiraće se na 150.000 metara kvadratnih, od čega će 70.000 kvadrata biti maloprodajnog prostora.

Pored više od 300 prodavnica najpoznatijih domaćih i svetskih brendova novi tržni centar će obuhvatiti i raznovrsne restorane, kafiće, veliki bioskopski kompleks, igralište, imaće sportske sadržaje, kao i više od 2.500 parking mesta.

Ministar Vulin je rekao da izraelski investitor ima poverenje u Srbiji, što pokazuje da u našu zemlju ulagati.

“Ovo je investicija koja će se vraćati u decenijama koje dolaze, a to znači da naši prijatelji iz sveta veruju da će Srbija biti stabilna, sigurna i napredna i da će se ovde raditi i zarađivati. Na nama je da obezbedimo da se investitori ovde dobro osećaju”, naglasio je Vulin.

On je kazao da je na državi da obezbedi mogućnost da se uloženo vraća, kao i predvidljivost kada je reč o propisima, zakonima i pravosuđu.

“Srbija se menja na bolje i sa njom se menja i Beograd na bolje. Ovde će 3.000 ljudi zarađivati svoj hleb”, naglasio je Vulin.

Ministar Antić je istakao da je ovo sjajan dan za Srbiju i Beograd, pošto ćemo za dve godine dobiti najmoderniji i najveći tržni centar na Balkanu.

“Ovo će biti nova energija za ovaj deo Beograda, koji će postati komercijalan deo grada”, naglasio je Antić.

On je pohvalio gradsku vlast i gradonačelnika Malog i zahavalio izraelskim investitorima, što su prepoznali Srbiju kao mesto za investiranje.

“Srbija je stabilno mesto za investiranje, ima liderstvo i političku stabilnost koja privlači investitore. Imamo jaku i stabilnu zemlju koja je čvrst garant investitorima. Imamo dobru administraciju i upravu u Beogradu”, naglasio je Antić.

Gradonačelnik Mali je rekao da će to biti najveći tržni centar na Balkanu i da će do kraja 2019. biti zaposleno 3.000 ljudi.

foto: edmontonjournal.com

foto: edmontonjournal.com

“To je politika koju sprovodimo već tri godine, a koja se svodi na otvaranje novih gradilišta, zapošljavanje naše građevinske industrije, otvaranje novih radnih mesta. To je politika od koje nećemo odustati ni u budućnosti”, rekao je Mali.

On je kazao da se gradi i novi tržni centar Ada što je investicija od 100 miliona evra i još 1.000 novih radnih mesta, zatim Kapitol park u Rakovici čija je investicija vredna oko 30 miliona evra i predviđa otvaranje 450 novih radnih mesta, realizuje se i projekat Voždove kapije od 170 miliona evra…

“Samo u roku od mesec dana započete su investicije vredne više od 450 miliona evra u našem gradu. Ima više od 500 gradilišta u Beogradu. Beograd je postao veliko gradilište, kao i cela Srbija. Radimo na povećanju kvaliteta života u Beogradu. Pravimo lepšu budućnost za našu decu”, naveo je Mali.

Generalni direktor BIG CEE Jahav je rekao da posluju u Srbiji skoro 10 godina kada su otvorili centar u Novom Sadu i najavio da će 20. aprila biti završen i tržni centar u Višnjičkoj ulici u Beogradu.

“Ovo što započinjemo na Vidikovcu još niko nije video u Srbiji. Ovo je istorijski dan, nešto što na Balkanu ne postoji, a možda i nigde u svetu. Ovim projektom ćemo oživeti ovaj deo grada. Ovo će biti budućnost Beograda”, rekao je Jahav.

On ističe da će zahvaljujući tome u tom delu grada biti sve više stambenih objekata.

Jahav je kazao da će još dugo godina ostati u Srbiji, pošto se takve investicije vraćaju u narednih tridesetak godina.

Ambasadorka Izreala Kam je rekla da je u poslednje vreme primetan rast izraelskih investicija u Srbiju i da je ova kompanija jedna od vodećih.

Ona je rekla da će građani uživati u tom tržnom centru, kao i u onom u Novom Sadu i na Paliluli u Beogradu.

“Ovaj projekat na Vidikovcu će približiti Beograđanima nove koncepte zabave i gastronomije, ali i biti novo mesto za kulturu”, rekla je ona.

Kam je naglasila da su izraelske kompanije na duge staze u našoj zemlji, jer su prepoznale veliki potencijal u Srbiji.

Ta izraelska kompanija trenutno rukovodi sa 58 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centar u SAD i ukupno tri u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Previous Srbija: U prva dva meseca 2017. prodato 3.233 novih vozila
Next Beogradska berza: Energoprojekt najviši od septembra 2008, osvojen nivo od 1.500 RSD

You might also like

Najvažnije vesti

Zašto poskupljuju beogradski kvadrati?

U prva tri meseca ove godine kavadratni metar stana u regionu Beograda skuplji je za čak šest odsto u odnosu na isti period 2017. godine, navodi se u izveštaju Nacionalne korporacije

Nekretnine

Najbolje poljoprivredno zemljište u Istočnoj Evropi u rukama špekulanata?

Koncentracija poljoprivrednog zemljišta u rukama investitora koji zemlju vide samo kao mogući izvor profita, veliki je problem u današnjoj Evropi. To je krajem marta konstatovao i Odbor za agrar Evropskog

Nekretnine

Na Voždovcu počinje izgradnja Voždovih kapija, naselja vrednog 170 miliona evra

U beogradskom naselju Voždovac, blizu Saobraćajnog fakulteta, uskoro počinje izgradnja velikog naselja nazvanog Voždove kapije.