Kompanija Lear otvara pogon u Novom Sadu

Kompanija Lear otvara pogon u Novom Sadu

Američka kompanija Lear otvoriće sutra u Novom Sadu novi pogon za proizvodnju žičanih pojaseva za automobilske kompanije u Evropi, u kojem će biti zaposleno 1.400 ljudi.

Novi proizvodni prostor, zajedno sa kancelarijama i skladištima, prostire se na 29.000 kvadratnih metara.

Najavljeno je da će otvaranju novog pogona prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kompanija Lear počela je aprila prošle godine probnu proizvodnju u halama Luke Novi Sad i tada je najavljivano da će posle preseljenja u nov pogon i dostizanjem punog kapaciteta proizvodnje zapoljšavati 2.500 radnika.

Ta kompanija je osnovana u Detroitu 1917.godine i jedan je od vodećih globalnih proizvođača kablova za auto-industriju. Posluje u 37 zemalja i zapošljava više od 150.000 ljudi.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Uber odlazi iz Danske
Next Beogradska berza: Nastavljen silazni trend, Energoprojekt i danas najprometniji

You might also like

Kompanije

Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je uzlazni trend poslovanja iz prva tri meseca tekuće godine, pokazuje polugodišnji finansijski izveštaji ove kompanije.

Najvažnije vesti

Knežević: Ko radi legalno i sve plaća, ne može da opstane

Suzbijanje sive ekonomije moguće je samo ako se kontrolišu njihovi izvori. Stanje je alarmantno, a godišnji gubici iznose oko 10 milijardi evra.

Kompanije

Automattic zatvara kancelarije, zaposleni neće da dođu na posao

Kao što ste pretpostavljali kompanija Automattic vlasnik WordPress-a ima savršene kancelarije za rad u San Francisku sa solarnim plafonom, bibliotekom, igraonicom. Šta više poželeti od radnog prostora?