Beogradska berza: Akcije Halkbank ponovo na 9.000 RSD, oštar pad Tehnogasa

Beogradska berza: Akcije Halkbank ponovo na 9.000 RSD, oštar pad Tehnogasa

Ukupna realizacija u trgovanju na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 188,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR) a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti, dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 739,44 poena.

Najprometnija akcija danas bila je Halkbanka (CCNB), koja je posle dužeg perioda nelikvidnosti zabeležila realizaciju od 29,8 miliona RSD uz rast cene od 12,5% na 9.000 RSD. Ova banka koja posluje pod kontrolom istoimene turske banke, objavila je početkom prošlog meseca nerevidirane rezultate poslovanja za prošlu godinu, koji pokazuju rast profitabilnosti iz osnovnog biznisa i pozitivan krajnji rezultat.

Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) i dalje su među najprometnijima uz trgovanje vredno skoro 9 miliona RSD, ostvarivši rast već treći uzastopni dan do nivoa 1.462 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao se na nepromenjenom nivou od 1.310 RSD uz solidnu realizaciju u trgovanju od 8 miliona RSD. Generalni direktor Aerodroma, Saša Vlaisavljević, izjavio je da će konačni rezultati poslovanja kompanije za prošlu godinu biti objavljeni u aprilu i biće bolji od onih koji su mediji preneli prošle nedelje.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 1,3% na 737 RSD uz registrovani promet od 2,6 miliona RSD. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zabeležilo je rast od 2,7% na 4.304 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD, dok je Alfa plam iz Vranja (ALFA) ojačao 2,7% na 35.943 RSD uz trgovanje vredno skoro 2 miliona RSD.

Foto: elmemesser.ee

Foto: elmemesser.ee

Najveći pad cene od 6,6% na 12.989 RSD zabeležio je Messer Tehnogas (TGAS) uz promet od nepunih 2 miliona RSD. Tehnogas je objavio da je prošle godine ostvario veliki pad neto dobiti od 42,9% na nešto iznad 1 milijarde RSD usled visokih rashoda po osnovu otpisa.

Među gubitnicima našle su se i akcije Impola iz Sevojna (IMPL) koje su prekinule višednevni pozitivan trend, oslabivši 2,1% na 3.405 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD.

Dinarska obveznica RSO16142 koja dospeva na naplatu 21. jula 2023. godine zabeležila je promet od 126,3 miliona RSD uz postignut prinos od 5,49%.

Izvor:Wisebroker
Previous MMF zadovoljan Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodici
Next Francuski predsednički izbori: Ekonomija nonsensa Nacionalnog fronta

You might also like

Berza

MK Fintel Wind do kraja godine izlazi na Beogradsku berzu

Kompanija MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel Energia Spa i MK grupe, planira da do kraja godine izadje na Beogradsku berzu, izjavio je izvršni direktor MK Fintel Wind Ticijano

Svetske berze

Povećana proizvodnja cinka ugrožava srebro

Cena srebra za isporuku u martu juče je na međunarodnim tržištima dostigla najviši nivo od novembra prošle godine.

Berza

Vrednost bitcoina premašila 8.500 dolara

Digitalna valuta bitcoin postavila je novi rekord pošto je njena vrednost premašila 8.500 dolara, što predstavlja jačanje od 850 odsto ove godine.