Promene na čelu NIS-a: Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor

Promene na čelu NIS-a: Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor

Odbor direktora „NIS a.d. Novi Sad“ doneo je odluku da na mesto generalnog direktora NIS-a imenuje Kirila Tjurdenjeva, dosadašnjeg Prvog zamenika generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, objavila je danas domaća naftna kompanija.

Kako je saopšteno, Kiril Kravčenko će nastaviti da obavlja funkciju zamenika generalnog direktora „Gasprom njeft“ za upravljanje inostranim aktivama, a njegova ovlašćenja u Izvršnom odboru „Gasprom njeft“ biće proširena:

„Ponosan sam na rezultate koje je NIS postigao za vreme mog rada na funkciji generalnog direktora kompanije. Za 8 godina NIS je prošao ogroman put od lokalne kompanije do ozbiljnog međunarodnog igrača na energetskim tržištima. Ja ću nastaviti da učestvujem u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS u ulozi člana Odbora direktora kompanije, i obezbediću neophodne ekspertize za novog generalnog direktora. Uveren sam da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred našom kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS“, istakao je Kravčenko.

„Za vreme rada Kirila Kravčenka na funkciji generalnog direktora NIS-a, kompanija je radikalno povećala efikasnost biznisa i proširila prisustvo u regionu, NIS je postao lider u sferi implementacije najbolje prakse HSE, i to iskustvo će sada biti korisno za „Gasprom njeft“, za koji povećanje efikasnosti operativne delatnosti predstavlja važan zadatak, rekao je predsednik Odbora direktora NIS-a, Prvi zamenik generalnog direktora „Gasprom njeft“ Vadim Jakovljev .

Kiril Tjurdenjev (Foto:B92)

Kiril Tjurdenjev (Foto:B92)

Kiril Vladimirovič Tjurdenjev rođen je 19. aprila 1977. godine. S odličjem je diplomirao na Fakultetu za međunarodne odnose (visoka školska sprema sa specijalizacijom), i magistrirao Međunarodno pravo (sa specijalizacijom) na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa (MGIMO). Takođe je magistrirao prava (LL.M) na Univerzitetu u Mančesteru.

Stručno se usavršavao u okviru programa za izvršne rukovodioce u međunarodnim poslovnim školama INSEAD i Londonskoj poslovnoj školi. Od 2000. do 2004. godine radio je u kompanijama A.T. Kearney i Unilever. Godine 2004. počinje da radi u McKinsey & Co. Od 2007. do 2012. godine radio je kao zamenik generalnog direktora za Strategiju i korporativni razvoj u kompaniji „SIBUR – Mineralna đubriva“. Od 2012. godine je izvršni potpredsednik i član Izvršnog odbora AFK „Sistema“.
Pre dolaska u NIS, Kiril Tjurdenjev je bio na funkciji predsednika i predsedavajućeg Upravnog odbora OAO „Objedinjena naftno-hemijska kompanija“ koja je u tom trenutku ulazila u grupu kompanija AFK „Sistema“, i kao predsednik Odbora direktora kompanije „Ufaorgsintez“.

U aprilu 2016. godine počinje sa radom u NIS a.d. Novi Sad, na poziciji Prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet. Za člana Odbora direktora „NIS a.d. Novi Sad“ izabran je 8. decembra 2016.. Na funkciju Generalnog direktora “NIS a.d. Novi Sad“ imenovan je 22. marta 2017. godine, navodi se u saopštenju.

Gdeinvestirati.com
Previous Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara
Next Predsednik Filipina poručio EU: Ne trebamo vaš novac

You might also like

Kompanije

Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Američki Apple će ove godine krenuti sa proizvodnjom iPhone-a u Indiji, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan

Transport

J.D. Power: Lexus i Porsche najpouzdaniji automobili

Na novoj godišnjoj listi pouzdanosti automobila na američkom tržištu prvo mesto dele Lexus i Porsche objavio je J.D. Power.

IT

Samsung kupio kompaniju Harman International Industries za 8 milijardi dolara

Bez obzira na svoj eksplozivni rast, Samsung je uglavnom preferirao da kupuje manje startup kompanije ili da sam razvija određene tehnologije.