Beogradska berza: Novi snažan skok Impol Sevala, Belex ojačao

Beogradska berza: Novi snažan skok Impol Sevala, Belex ojačao

Poslednji ovonedeljni trgovački dan na Beogradskoj berzi je doneo nastavak skromne investicione aktivnosti, uz lagani rast berzanskih indeksa.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 11,5 miliona RSD (92,8 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 skočio 0,8% na 746,1 poen.

Foto:www.ephydro.com

Foto:www.ephydro.com

Najprometnija akcija na tržištu bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je, nakon jučerašnjeg velikog pada sa malim prometom, skočio 3,3% na 1.456 RSD uz realizaciju od 6,2 miliona RSD. Generalni direktor kompanije, Vladimir Milovanović, izjavio je juče za beogradske medije “da se možda sprema neprijateljsko preuzimanje kompanije”, te da je ispred Energoprojekta podneta prijava Komisiji za hartije od vrednosti u vezi sa velikim trgovanjem u proteklom periodu kada su na strani kupovine bili kastodi računi.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je prekinuo četvorodnevni silazni trend, ojačavši 1,1% na 1.330 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD. Ipak, i danas je ova hartija beležila jak pritisak na strani tražnje, sa velikom nezadovoljenom ponudom na nivou od 1.330 RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS), koja je danas objavila da je imenovan novi direktor ove najveće domaće kompanije, blago je porasla na 747 RSD uz realizaciju od 1,4 miliona RSD.

Metalac (MTLC) je skočio 2,2% na 1.799 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) oslabila 0,8% na 1.776 RSD uz neveliku realizaciju.

Dobitnik dana bio je Impol Seval (IMPL) koji je porastao 6,7% na 3.398 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. Nakon velikog skoka u 2016, Impol od početka godine registruje rast od 28%.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Previous Šta treba znati o porezu na prenos apsolutnih prava?
Next Prošlogodišnja prodaja novih vozila u Srbiji porasla 22 odsto

You might also like

Berza

Produktna berza: Nastavljeni negativni cenovni trendovi

Na novosadskoj Produktnoj berzi nastavljaju se negativni cenovni trendovi.

Berza

Iran: Rekordan pad valute, strahuju da je tek početak

Iranska valuta rijal pala je na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar pred novo uvođenje američkih sankcija Teheranu.

Svetske berze

Ole Hansen: Investitori traže utočište u zlatu posle glasanja o Brexit-u

Više o uticaju britanskog referenduma na cenu sirove nafte pročitajte u ekspertskoj analizi direktora sektora za strategiju trgovanja berzanskim robama u Sakso Banci Ole Hansena.