U Rumi svečano otvoren pogon francuske fabrike Hutchinson

U Rumi svečano otvoren pogon francuske fabrike Hutchinson

Francuski proizvođač gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima Hutchinson otvorio je danas novi proizvodni pogon u Rumi, a svečanosti je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijera su ispred fabrike, inače, dočekali građani, a on je, u kratkom obraćanju najavio nova ulaganja u toj opštini.

Vučić je podsetio da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, rekao da se nada da će se broj od 200 zaposlenih povećati, da ih sada ima 447, a očekuje da će do kraja 2018. da ih bude 1.000.

“Imaćemo još više ulaganja u Rumu. To je važno za ljude koji ovde žive, da mogu da žive od svog rada. Važno je i za opštinu, da može da ulaže u vodovod i kanalizaciju, da se konačno približimo mnogo razvijenijim zemljama”, rekao je Vučić.

On je naglasio da su podrška i poverenje građana ključni i da bez toga ne bi bilo pola fabrika u Sremu.

“Vaša snaga, vaša odlučnost, poverenje i vera u drugačiju budućnost je bila odlučujuća za sve nas i danas, kada vode najprljaviju kampanju protiv nas, kažem veliko hvala”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da oni koji vode prljavu kampanju takvom kampanjom govore o sebi, dok o vlasti govore nove fabrike, putevi i sve što radimo i što vodi Srbiju napred.

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvuju i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike Olivier Chateau i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Fabrika Hutchinson otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u Hutchinson obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Investicije Hutchinson u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900 hiljada evra.

Hutchinson snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renaulta.

Izvor: Tanjug
Previous Švajcarska finansira popis imovine u lokalnim samoupravama sa 5,5 miliona evra
Next Čelnici najvećih britanskih kompanija zarađuju 400 puta više od radnika na minimalcu

You might also like

Kompanije

Mađari za 18. godina napravili milion Audi vozila i 30 miliona motora

Fabrika kompanije Audi u Mađarskoj, u kojoj je počeo da se izrađuje sportski kupe TT prve generacije, otvorena je 1998.

Prehrambena industrija

McDonald’s od naredne godine angažuje penzionere u Sloveniji

U Sloveniji će od januara McDonald’s, svetski lanac brze hrane, u nekim svojim lokalima početi prvi put da angažuje penzionere, piše mariborski list “Večer”.

Kompanije

Redit će uskoro biti vredan 1,7 mlrd. dolara

Prema pisanju Bloomberga, popularni američki online forum Reddit – u potrazi je za svežim kapitalom koji bi mu mogao dati valuaciju od čak 1,7 milijardi dolara.