Ukrajina zabranila ulazak u zemlju ruskoj predstavnici na Evroviziji

Ukrajina zabranila ulazak u zemlju ruskoj predstavnici na Evroviziji

Ukrajinska služba bezbednosti danas je ruskoj predstavnici na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije Juliji Samojlovoj zabranila ulazak u Ukrajinu, koja će u maju biti domaćin te manifestacije.

Ranije ovog meseca Rusija je izabrala 27-ogodišnju Samojlovu da je predstavlja na takmičenju u Kijevu od 11. do 13. maja.

Samojlova je ranije posetila Krim, a po ukrajinskom zakonu, to vlastima dozvoljava da joj zabrane ulaz u Ukrajinu.

Portparolka ukrajinske službe bezbednosti Olena Gitlanska je na svojoj Fejsbuk stranici danas napisala da je služba zabranila ulaz Samojlovoj na tri godine zbog “primljenih informacija da je kršila ukrajinski zakon”.

Samojlova, koja je od detinjstva vezana za kolica, pevala je na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Oglasio se odmah i međunarodni komitet Saveta Ruske Federacije, čiji je predstavnik Igor Morozov kategorično izjavio da će Rusija u ovom slučaju biti primorana da bojkotuje ovogodišnje takmičenje za najbolju „Pesmu Evrovizije”.

„Ne bih voleo da Rusija zaista bude prinuđena da donese takvu odluku jer je u pitanju totalni apsurd. Međutim, ako Ukrajina zabrani ulazak, Rusija će biti prinuđena da adekvatno reaguje”, poručio je Morozov i dodao da Rusija neće menjati svog predstavnika jer to ne bi bilo pametno rešenje.

Ruski senator nije isključio i da je saopštenje Službe bezbednosti Ukrajine samo – „politička igra”.

Izvor:Beta/Tanjug
Previous Srpska dijaspora prošle godine poslala 2,7 milijardi evra
Next Cene nafte u padu, zalihe u SAD na novim rekordnim nivoima

You might also like

Politika

Donald Trump: Nisam tražio obustavu istrage FBI

Američki predsednik Donald Trump u četvrtak je odlučno osporio svaku umešanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI nije

Politika

Vučić: Nastavak dijaloga sa Prištinom u utorak uveče, ide i Nikolić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će briselski dijalog s Prištinom biti nastavljen u utorak uveče, pod pokroviteljstvom visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini.

Društvo

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.