Mali: Podignut kreditni rejting grada Beograda sa B1 na BA3

Mali: Podignut kreditni rejting grada Beograda sa B1 na BA3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je u utorak (21. marta 2017. godine) da je prestonici Srbije poboljšan kreditni rejting. Prema izveštaju agencije Moody’s sa B1 skočio je na BA3, što je stepenica više.

– Za građane je to veoma važno jer bez većeg kreditnog rejtinga nema ni ulaganja u novu opremu u javnim preduzećima niti u vrtiće, bolnice, škole. Veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore. Od toga zarađujemo kroz porez, angažuje se naša građevinska industrija, zapošljavaju se radnici. Jedno povlači drugo – rekao je gradonačelnik.

On je precizirao da je kreditni rejting Grada isti kao i republike, što je za Beograd kao lokalnu samoupravu velika pohvala, piše Beoinfo.

Gradonačelnik je rekao kako je uveren da će kreditni rejting Beograda i nadalje rasti. On je još jednom podsetio da to znači veću sigurnost investicija, više novca u budžetu, te više sredstava i za socijalna davanja i druge budžetske korisnike. Kreditna agencija Moody’s nedavno je povećala kreditni rejting i Republici Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beograd.rs
Previous EU i Japan sklapaju sporazum o slobodnoj trgovini
Next Evropske berze zabeležile veliki pad

You might also like

Najvažnije vesti

MMF pooštrava praćenje korupcije širom sveta

Međunarodni monetarni fond (MMF) preispitaće ulogu naprednih država u korupciji, navodi se u saopštenju ove institucije.

Tema dana

Snažan rast u evrozoni, Francuska privreda raste brže od Nemačke

Evrozona je u februaru ostvarila najveće povećanje ekonomskog rasta za gotovo šest godina, pokazuju u utorak saopšteni rezultati istraživanja.

Makroekonomija

Fed povećao kamatnu stopu za četvrt poena

Američke Federalne rezerve povećale su referentnu kamatnu stopu za četvrt poena i odlučile da ove godine bude ukupno tri povećanja.