Kompanije uz podsticajna sredstva države zaposlile 40.000 ljudi

Kompanije uz podsticajna sredstva države zaposlile 40.000 ljudi

Ministarstvo privrede je saopštilo danas da su 72 kompanije koje su dobile podsticajna sredstva države i uspešno ispunile ugovorne obaveze ukupno do sada zaposlile oko 40.000 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom.

Te kompanije su prvobitno zaposlile 18.524 radnika ili za 6.141 više u odnosu na ugovoreno, a zatim su i posle isteka ugovora nastavile da primaju nove radnike.

Ministar privrede Goran Knežević je istakao da je ovim u potpunosti ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja – rast zapošljavanja i da je u tom pogledu ova podrška države prevazišla očekivanja.

Te kompanije su i posle isteka ugovora nastavile sa zapošljavanjem novih radnika i zaključno sa 15. martom 2017. zapošljavaju ukupno 39.953 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom ili za 223 odsto više.

Među njima su “Yura Corporation d.o.o.” iz Rače, “Leoni Wiring Systems Southeast” iz Prokuplja, “NCR” iz Beograda, “IGB Automotive Comp d.o.o.” iz Inđije i “Gorenje d.o.o.” iz Valjeva.

“Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja”, istakao je Knežević.

On je podsetio da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje ove podrške, da se prijave za dodelu sredstava podsticaja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Preduzeće Banini prodato za 15 miliona evra, 500 radnika ostaje na radnim mestima
Next Top deset najskupljih gradova na svetu

You might also like

Kompanije

Turkish Airlines zainteresovan za Croatia airlines

Turkish airlines bi mogla biti zainteresovana za Croatia airlines ako se proceni da je reč o za nju dobra poslovna prilika, izjavio je Abdulkerim Cay jedan od vodećih menadžera avio turske

Industrija

Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja “Mnogo Mebeli” postigli su načelni sporazum sa lokalnim vlastima o otvaranju fabrike u Vranju.

Kompanije

Banka Srpske sa gubitkom od 90 miliona KM završila 2015. godinu

Iako finansijski izveštaj Banke Srpske, koja je od 11. maja u likvidaciji, nije objavljen na sajtu Banjalučke berze iz izveštaja Agencije za bankarstvo Republike Srpske vidiljivo je da je minus