Beogradska berza: Prodat Hotel Prag

Beogradska berza: Prodat Hotel Prag

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je lagani rast tržišta i ogroman promet zahvaljujući transakciji akcijama hotela Prag (PRAG).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 625,3 miliona RSD (5,05 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,1% na 740,5 poena.

Među likvidnim hartijama najprometnija je bila Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nastavila silazni trend, oslabivši danas 1,3% na 746 RSD. Ukupan promet u trgovanju akcijama ove kompanije iznosio je 8,4 miliona RSD. Cena sirove nafte na svetskom tržištu protekle sedmice je pala 9% što je oborilo vrednost NIS-ovih akcija u proteklih šest trgovačkih dana za 3,6%.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) skočio je danas 2,9% na 1.297 RSD uz promet od 7,1 milion RSD, na krilima okončanja prvog kruga za koncesiju koja je donela veliko interesovanje investitora. Visoki državni zvaničnici su potvrdili da je stiglo 27 prijava za koncesiju ove kompanije.

Energoprojekt holding (ENHL) je blago ojačao na 1.462 RSD, a ni danas nije posustajao pritisak na tražnji za ovim akcijama.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) je oslabio 0,3% na 634 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) po nepromenjenoj ceni od 1.748 RSD registrovala promet od 4,5 miliona RSD.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Hotel Prag (PRAG) koji je zabeležio promet od 595,7 miliona RSD, a u današnjem trgovanju isprometovano je 64% vlasništva ove kompanije. Ovaj beogradski hotel je privatizovan 2007. godine u transakciji vrednoj oko 10 miliona EUR.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor:Wisebroker
Previous Za posao u beogradskoj Ikei prijavilo se 18.000 kandidata za 250 radnih mesta
Next Firme koje se ne digitalizuju nestaće sa tržišta

You might also like

Najvažnije vesti

Srbija u 2017. prikupila rekordnih 2,6 milijardi evra direktnih stranih investicija

Srbija je prikupila 2,6 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je istorijski maksimum, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Svetske berze

Wall Street: Indeksi slabiji na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcije pale, najviše u tehnološkom sektoru, a ulagači su bili oprezni zbog rasta napetosti između SAD-a i Severne Koreje.

Berza

Beogradska berza: Belex15 ojačao 0,9 odsto, Messer Tehnogas predvodio dobitnike

Ukupan promet na Beogradskoj berzi u četvrtak je dostigao 30,4 mililona RSD (0,25 miliona EUR), zahvaljujući aukcijskom tržištu.