Beogradska berza: Energoprojekt holding i danas najprometniji, skok akcija Komercijalne banke

Beogradska berza: Energoprojekt holding i danas najprometniji, skok akcija Komercijalne banke

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je oporavak beogradskog tržišta akcija uz solidan promet od 34,5 miliona RSD.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je pola procenta na 739,7 poena, dok je na nedeljnom nivou uknjižio plus od 2,4%.

Foto:Biznis i Finansije

Foto:Biznis i Finansije

Najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ojačao dodatnih 0,6% na 1.460 RSD uz promet od 11,1 milion RSD. Svih pet trgovačkih dana ove sedmice ova hartija beleži rast vrednosti uz kumulativni plus od skoro 9%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 0,8% na 756 RSD uz promet od 2,2 miliona RSD, uz slabiju tražnju koja je došla kao posledica pada cene sirove nafte na svetskom tržištu.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je uz minoran promet pao na 1.261 RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) skočila 2,2% na 1.748 RSD uz dobar promet od 12,3 miliona RSD.

Vranjski Alfa plam (ALFA) ojačao je 4,4% na 35.500 RSD uz skromno trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok je Messer Tehnogas (TGAS) okončao trgovanje u plusu od 2% na 13.573 RSD uz realizaciju od 3,9 miliona RSD.

Prioritetne akcije duvanske industrije Philip Morris Operations (DINNPB) pale su 1,8% na 2.508 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok je na aukcijskom tržištu nastavljeno solidno trgovanje akcijama Stupa (STUP) po nepromenejnoj ceni od 5.900 RSD. Ukupan promet u trgovanju akcijama ove kompanije iznosio je 3 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Uprava Trezora SAD: Kongres da podigne gornju granicu duga
Next Zdravstveni turizam u usponu širom sveta

You might also like

Berza

Wall street: Berzanski indeksi bez promene

Na Wall Streetu su u sredu berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni, pri čemu su cene akcija u defanzivnim sektorima porasle, a u finansijskom i energetskom pale.

Berza

Srednji kurs danas 118,0511

Narodna banka Srbije je treći dan uzastopno kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra, i zvanični srednji kurs će iznosi 118,0511 dinara za evro, što je neznatna promena u

Berza

Mario Draghi: Bitcoin predstavlja veliki rizik

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Draghi upozorio je na bitcoin i druge kriptovalute kao na “rizična sredstva” kojima svi, a posebno banke, treba da pristupaju s velikim oprezom.