Verheijen: Srbija od Svetske banke ove godine dobija kredit od 640 miliona dolara

Verheijen: Srbija od Svetske banke ove godine dobija kredit od 640 miliona dolara

Svetska banka će ove godine odobriti Srbiji kredite u ukupnom iznosu od 640 miliona dolara, najavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tony Verheijen.

Verheijen je u Medoševcu kraj Niša rekao da je Srbiji već odobren kredit od 50 miliona dolara za unapređenje uslova za rano obrazovanje dece.

“Drugi kredit od 400 miliona dolara biće budžetska podrška za reformu u oblasti železnice, EPS-a i Srbijagasa”, rekao je Verheijen.

Verheijen je rekao da će Svetska banka ove godine odobriti 70 miliona dolara za osnivanje fonda koji će služiti kao osiguranje u slučaju da se dogodi neka velika katastrofa.

“Novac će biti obezbeđen i za podršku u finansijskom sektoru, pre svega kao podrška Poštanskoj štedionici i Dunav osiguranju”, izjavio je Verheijen.

Prema njegovim rečima, poslednji u nizu kredita koji će ove godine biti odobren Srbiji biće namenjen podizanju energetske efikanosti javnih zgrada poput škola i bolnica.

Izvor: Beta
Previous Srbija u vrhu indeksa bede: Greška u prevodu = dezinformacija
Next Vujovć: Rast BDP-a Srbije 3,5 odsto u naredne dve godine

You might also like

Berza

Saxo o Brexitu: London bi mogao da se promeni zauvek

Peter Garnry iz Saxo Banke komentarše kako sve Brexit može uticati na londonski City i kakvi rizici pritiskaju investitore.

Makroekonomija

Trgovinski deficit Srbije porastao za 27,7 odsto

Spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u prva dva meseca ove godine iznosila je 5,48 milijardi evra, što je 34,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavio je danas Republički

Makroekonomija

MMF čestitala Kipru pre vremena otpisanu pomoć

Direktorka MMF Christine Lagarde pohvalila je odluku Kipra da dva meseca pre roka izađe iz spasilačkog paketa pomoći.