Berlin: Poslovni turisti u prošloj godini potrošili 1,7 milijardi evra

Berlin: Poslovni turisti u prošloj godini potrošili 1,7 milijardi evra

Prethodna poslovna godina je za kompaniju Messe Berlin bila najuspešnija u istoriji, uz predviđanja da će promet kompanije iznositi oko 308 miliona evra.

Promet kompanije u 2014, u kojoj je organizovan približno isti broj događaja, iznosio je 270 miliona evra. Njihov prihod se konstantno uvećava već deset godina zaredom, a u tom periodu se gotovo udvostručio – u 2006. iznosio je 168 miliona evra.

Tokom 2016, na poslovanje u prestonici Nemačke i okolnom području pozitivno je uticalo prisustvo izlagača i posetilaca van tog područja, koji su potrošnju na sajmovima i kongresima povećali na oko 1,7 milijardi evra. Direktni javni prihodi Berlina iz svih izvora iznosili su 74 miliona evra.

Dr Christian Goeke, izvršni direktor kompanije Messe Berlin GmbH, izjavio je da je “kompanija tokom 2016. nastavila da niže uspehe. Štaviše, ogroman skok rasta od 14% u odnosu na 2014. godinu znači da je kompanija Messe Berlin po prvi put prešla famoznu granicu od 300 miliona evra. Jaki brendovi kompanije i organizacija vodećih privrednih sajmova, uspešno uspostvljanje manifestacija u zemlji i inostranstvu i stalna tražnja za gostujućim događajima u našim prostorijama u Berlinu dali su ključni doprinos najboljim rezultatima u istoriji kompanije.”

Po najnovijim projekcijama, više od 2,2 miliona posetilaca iz svih krajeva sveta posetilo je ukupno 111 događaj u toku 2016. godine, uključujući gostujuće događaje i one koje je organizovala sama kompanija. Preko 32.000 izlagača iz Nemačke i inostranstva, predstavnika više od 182 zemlje, prošlo je kroz izložbeni prostor od više od 2,3 miliona kvadratnih metara, predstavljajući svoje najnovije proizvode i usluge iz širokog spektra delatnosti. Prošle godine, ukupno 30.000 pripadnika medija iz svih krajeva sveta dobilo je akreditacije za izložbe u prostorijama kompanije Messe Berlin, što dokazuje da su veliki događaji na Berlinskom sajmu privlačni i medijima.

Izuzetni gostujući događaji obeležili su i 2016. godinu, uključujući medicinske kongrese poput Nemačkog kongresa o raku, na kome je učestvovalo 12.000 stručnjaka, kao i uspostavljanje konferencije o istraživanju, prevenciji i lečenju bolesti kičme Eurospine u Berlinu, na kojoj je bilo prisutno 4.000 lekara.

Kongresne aktivnosti kompanije Messe Berlin, naročito događaji održani u hali CityCube Berlin, učvrstile su poziciju Berlinskog sajma kao glavnog mesta za organizaciju konferencija. Po poslednjim statistikama Međunarodnog udruženja za kongrese i konvencije (ICCA), Berlin je po prvi put postao vodeći organizator međunarodnih konferencija u svetu.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Fiat razmatra selidbu proizvodnje u Poljsku
Next Wall Street: Indeksi zabeležili pad

You might also like

Kompanije

Logitech preuzeo Astro Gaming

Logitech nastavlja s kupovinom, a ovaj put je na redu američka tvrtka Astro Gaming, koja je poznata po svojim high-end headsetovima za igrače.

Kompanije

U petak prvi let iz Pekinga do Beograda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekaće u petak, 15. septembra na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Pekinga i Beograda, najavila je  Vlada Srbije.

Najvažnije vesti

Voda Voda kupila imovinu fabrike Laroucci Voda

Kompanija Voda Voda u vlasništvu Vojina Đorđevića saopštila je danas da je kupila pokretnu i nepokretnu imovinu kompanije Laroucci Voda koja je bankrotirala.