Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u prva dva meseca ove godine iznosio je 11,5 milijardi dinara, zahvaljujući odlučnim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

“Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo finansija je podsetilo da je bilo planirano da na kraju februara manjak u budžetu bude 25,8 milijardi dinara, što znači da je rezultat za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat, kako je objašnjeno, uticala je podjednako i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u prva dva meseca ove godine.

Ministarstvo finansija je, kako piše u saopštenju, “odlučno da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana”.

Izvor:Beta
Previous Dostupno već od ponedeljka: Do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima
Next Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

You might also like

Makroekonomija

Brexit bi mogao da izazove poremećaje na poljoprivrednom tržištu EU

Poljoprivredne i prehrambene kompanije u Evropskoj uniji možda će platiti veliku cenu ako se stvore nove trgovinske barijere i smanji interes britanskih potrošača za proizvodima poput irskog cheddara, francuskog vina i

Makroekonomija

Ministar finansija Srbije: Glavni zadatak je da pripremimo budžet

Glavni zadatak Vlade Srbije uoči zasedanja Borda direktora MMF-a, koji je zakazan za sredinu decembra, jeste da pripremi i odobri budžet za 2017. godinu u skladu sa parametrima dogovorenim sa

Najvažnije vesti

Agencija Fitch povećala kreditni rejting Srbije

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch Ratings povećala je kreditni rejting Republike Srbije sa „B+“ na „BB-“ uz stabilne izglede za dalje unapređenje kreditnog rejtinga, saopštilo je u petak Ministarstvo